Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικού εμπορίου Marks and Spencer ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 7.000 θέσεων εργασίας στη διάρκεια των τριών προσεχών μηνών εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας και της μείωσης της προσέλευσης πελατών στα καταστήματα.

Ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 80.000 εργαζομένους στον κόσμο, εξηγεί σε ανακοίνωσή του πως αυτές οι μειώσεις του εργατικού δυναμικού του θα πραγματοποιηθούν κυρίως σε εθελοντική βάση ή μέσω πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Τα καταστήματα Marks and Spencer αναφέρουν πως σκοπεύουν να προσαρμοσθούν στην αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών και να προωθήσουν τις online δραστηριότητές τους.

Η βρετανική αλυσίδα λιανικής πώλησης Marks & Spencer σχεδιάζει την περικοπή 950 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της διαχείρισης των καταστημάτων της, σε ένα ακόμα πλήγμα στον κλάδο που κλυδωνίζεται από την κρίση της COVID-19.

Ήδη αυτόν τον μήνα, η αλυσίδα καταστημάτων προϊόντων υγείας και ομορφιάς Boots και ο όμιλος πολυκαταστημάτων John Lewis ανακοίνωσαν ότι πιθανόν να περικόψουν μαζί πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας καθώς η πανδημία επιτάχυνε τη στροφή των καταναλωτών στις διαδικτυακές αγορές.

Οι εταιρίες λιανικού εμπορίου στη Βρετανία ήδη βρίσκονταν αντιμέτωπες με υψηλά ενοίκια, φόρους, αλλά και τις προετοιμασίες για το Brexit πριν υποστούν το σφυροκόπημα από το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού.

Η Marks & Spencer (M&S), που στη Μεγάλη Βρετανία απασχολεί 78.000 άτομα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε διαβουλεύσεις με τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της και γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφέρει προγράμματα εθελούσιας εξόδου στους υπαλλήλους που επηρεάζονται.

Η μετοχή της κατέγραψε νωρίτερα πτώση 1%, σημειώνοντας απώλειες 54% από τις αρχές του έτους.

Η βρετανική κυβέρνηση πάντως είναι έτοιμη να στηρίξει τους εργαζομένους που θα χάσουν τη δουλειά τους στην Marks & Spencer, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Share This