Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι “η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της Ε.Ε. συμβάλει θετικά σε αυτή την κατεύθυνση”.

Μήνυμα Μαας σε Άγκυρα
Ο γερμανός υπουργός εξωτερικών νωρίτερα, πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ζήτησε ξανά τον τερματισμό των προκλήσεων και την επίλυση των “επίμαχων ζητημάτων που σχετίζονται με τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και με ειλικρινή διάλογο” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Τόνισε δε το “ιδιαίτερο βάρος” που θα έχει η φωνή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο και θα ασχοληθεί και με τις σχέσεις EE – Τουρκία.

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Μαας, μετά το πέρας των συναντήσεών του στην Αθήνα θα αναχωρήσει για την άγκυρα όπου θα συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Share This