Η Apple Inc. δεν υποχρεώνεται να αποκαταστήσει αμέσως το Fortnite της Epic Games Inc. στο App Store της, μια πρώτη δικαστική νίκη για την κατασκευάστρια των iPhone.

Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου δεν αποτελεί οριστική ήττα για την Epic, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα της εταιρείας που εμποδίζει την Apple να περιορίσει την ικανότητα του προγραμματιστή παιχνιδιών να παρέχει Unreal Engine, βασική τεχνολογία γραφικών, για άλλες εφαρμογές. Η απόφαση έρχεται καθώς η Apple αντιμετωπίζει την αντίδραση από ορισμένους προγραμματιστές εφαρμογών που λένε ότι η τυπική χρέωση App Storeι 30% και άλλες πολιτικές είναι άδικες και έχουν σχεδιαστεί για να ωφελούν τις ίδιες τις υπηρεσίες του κατασκευαστή των iPhone.

Από τις 2,2 εκατομμύρια εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο App Store, η χρέωση 30% αφορά σε περισσότερες από 350.000.

Η διαμάχη της Apple με την σχεδιάστρια του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού Fortnite Epic Games συνεχίζεται. Η Apple απειλεί με με αφαίρεση του λογαριασμού προγραμματιστή της και διακοπή των σχετικών εργαλείων, όπως και να περιορίσει την ικανότητά της να παρέχει βασικές τεχνολογίες γραφικών σε άλλες εφαρμογές.

Πηγή Bloomberg

 

Share This