Η Bed Bath & Beyond Inc. σχεδιάζει να περικόψει 2.800 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου για τη μείωση του κόστους και τον εξορθολογισμό των ισολογισμών εν μέσω μεγάλων προκλήσεων για τους λιανοπωλητές.

Η «σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού» θα ξεκινήσει άμεσα, επηρεάζοντας τόσο τα κεντρικά γραφεία όσο και τα καταστήματα λιανικής πώλησης, ανέφερε η εταιρεία. Μαζί με τις ενέργειες αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκαν , η τελευταία προσπάθεια θα οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση κόστους έως και 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας ακολουθούν τα σχέδια της Bed Bath & Beyond να κλείσουν 200 καταστήματα και να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία. Όπως πολλοί ανταγωνιστές, η Bed Bath & Beyond προσπάθησε να αναπτύξει την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες και να ενισχύσει τη ρευστότητα όπου μπορεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Bed Bath & Beyond ανέβαλε τις πληρωμές ενοικίου για καταστήματα που έμειναν κλειστά λόγω πανδημίας.

Η αλυσίδα είχε 55.000 εργαζόμενους τον Φεβρουάριο, κάτι που σημαίνει ότι οι περικοπές αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού.

Η τιμή της μετοχής της Bed Bath & Beyond υποχώρησε έως και 4,2% την Τρίτη, ενώ έχει καταγράψει απώλειες 29% φέτος μέχρι και σήμερα.

Πηγή Bloomberg

 

Share This