Επέκταση των επιδομάτων για τους εργαζόμενους αλλά και παρατάσεις των αναστολών συμβάσεων, της τηλεργασίας και του προγράμματος «Συν-Εργασία», ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Tα εργασιακά που ανακοινώθηκαν είναι:
-Επεκτείνεται η χρονική διάρκεια ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέχρι τέλος του χρόνου, αντί της 15ης Οκτωβρίου που έληγε.

-Επεκτείνεται το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο.

-Δίνεται παράταση για 2 μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.

-Παρατείνεται το πλαίσιο της τηλεργασίας μέχρι τέλος του χρόνου, ενώ θα υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία εφαρμογής της και του ελέγχου ειδικά των απλήρωτων υπερωριών.

-Καθιερώνεται η οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ήτοι 534 ευρώ τον μήνα.

-Δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία εργαζόμενου λόγω καραντίνας.

-Μειώνεται από τα 100 στα 50, ο ελάχιστος αριθμός των ενσήμων που απαιτείται για τη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.

-Καθιερώνεται νέα ειδική άδεια των γονέων, λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον κορονοιό Covid-19.

Share This