Κίνα: 10 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Για 16η συνεχόμενη ημέρα, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας, το οποίο διευκρίνισε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα ενημερώθηκε για τον εντοπισμό δέκα περιπτώσεων, όλων “εισαγόμενων”, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην επικράτεια.

Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για τον εντοπισμό 34 ασυμπτωματικών φορέων, αριθμό αυξημένο σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (19).

Οι κινεζικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν φορείς του ιού που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που δημοσιοποιούν.

Ακόμη 31 άνθρωποι ανέρρωσαν κι έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 216 ασθενείς, τρεις σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Οι ασθενείς που έχουν αποθεραπευτεί είναι συνολικά 80.208.

Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Επισήμως, ως αυτό το στάδιο, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου ο νέος κορονοϊός μόλυνε για πρώτη φορά άνθρωπο στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.058 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.