«Όποιος αποφεύγει να εντάξει την ελληνοτουρκική διένεξη στα γενικότερα παιχνίδια και τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή με βασικούς παίκτες τις ΗΠΑ, την ΕΕ -Γερμανία, Γαλλία κατά κύριο λόγο-, Ρωσία, Κίνα, τότε πολύ εύκολα μπορεί να περιορίσει μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν, λέγοντας για τον δεύτερο ότι “δεν ξέρει τι κάνει”. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, και είναι μια πολύ βολική αντιπαράθεση ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν βάζουν στο τραπέζι το πραγματικό διακύβευμα που είναι οι ανταγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες, για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής και τους ενεργειακούς πόρους» τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΑΝΤ1».

«Το ΚΚΕ», συνέχισε ο Μ. Συντυχάκης, «θέτει ευθέως ότι ο λαός δεν μπορεί να παραμείνει θεατής. Καμία αλλαγή των συνόρων της χώρας. Έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι «η κυβέρνηση ανοίγει την βεντάλια των αντεργατικών μέτρων για να προχωρήσει και να εμβαθύνει τον εργασιακό μεσαίωνα». Πρόσθεσε ότι αποδεικνύεται πως τα μέτρα που είχαν χαρακτηριστεί προσωρινά λόγω κορονοϊού, «ήλθαν για να μείνουν» σημειώνοντας «και όλα αυτά είναι με εντολή του ΣΕΒ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share This