ΗΠΑ και Κίνα σε ένα νέο πόλεμο των άστρων!

03.09.20

Για πόλεμο στο Διάστημα προετοιμάζονται και επίσημα πλέον οι ΗΠΑ, μέσω ενός νέου στρατιωτικού παραρτήματος, της US Sρace Command, που ενεργοποιήθηκε ξανά μετά από διάλειμμα 17 ετών. Όπως εξηγείται στο παραπάνω βίντεο, σύμφωνα με στρατηγικό έγγραφο που παρουσιάστηκε προ μηνών, οι ΗΠΑ βλέπουν πλέον το Διάστημα ως ένα ξεχωριστό θέατρο πολέμου.

Υπάρχει ήδη η αμερικανική Sρace Force. Σήμερα αριθμεί μόλις 90 στελέχη. Σύντομα θα ανέβει στις 2.400 και θα συνεχίσει να αυξάνει ο αριθμός. Μπορεί το θέμα να φαίνεται σε κάποιους αστείο (υπάρχει ήδη μια κωμική σειρά για το θέμα στην τηλεόραση), ο πόλεμος του Διαστήματος όμως είναι πολύ σοβαρό ζήτημα.

Ο ταξίαρχος Shawn Bratton, αναπληρωτής διευθυντής της US Sρace Command, ασχολείται με τα πάντα, συστήματα παρεμβολών, λέιζερ, ακόμα και πιθανά διαστημικά όπλα. Δηλώνει πως πιστεύει ότι η Κίνα αναπτύσσει όπλα για το Διάστημα γιατί θεωρεί ότι είναι ένα πεδίο που μπορεί να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ. Υποστηρίζει ότι η χώρα του θα πρέπει να μπορεί να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις απειλές.

Αμερικανικές προσομοιώσεις μεγάλης σύγκρουσης ήδη δείχνουν ότι οι μάχες θα φτάσουν στο Διάστημα και γι’ αυτό εξετάζεται ποια θα είναι η «αποτροπή». Η συνθήκη του Διαστήματος που υπεγράφη το 1967 απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα στο Διάστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να μπουν σε τροχιά άλλα όπλα.

Ο καθηγητής Joan Johnson-Freese εξηγεί ότι ΗΠΑ και Κίνα δεν γνωρίζουν πολλά η μία για τις ικανότητες της άλλης και αυτό δημιουργεί ένα κλασικό δίλημμα ασφάλειας: ενισχύουν διαρκώς τις τεχνολογικές τους δυνατότητες με δυνητικά αντιπαραγωγικό τρόπο.

Από την πλευρά του, ο ειδικός σε ό,τι αφορά τις φιλοδοξίες της Κίνας στο Διάστημα Dean Cheng εξηγεί ότι ο πραγματικός στόχος του Πεκίνου είναι η γεωσύγχρονη τροχιά. Αυτή αποτελεί το «πολύτιμο οικόπεδο» καθώς εκεί βρίσκονται όλοι οι κρίσιμοι δορυφόροι.

Κατά τον ίδιο, το γεγονός ότι η Κίνα δοκίμασε ένα όπλο κατά δορυφόρων με σχεδιασμό να φτάνει σε τόσο μεγάλο ύψος σχετίζεται όχι μόνο με τους δυνητικούς στόχους αλλά και με το ότι καμιά άλλη χώρα, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία διαθέτουν κάτι ανάλογο.

Πηγή: Financial Times

Σχετικά Άρθρα

Αρνητική η Μόσχα στο ενδεχόμενο ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αρνητική η Μόσχα στο ενδεχόμενο ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η Ρωσία «δεν θα δεχθεί» το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και εξετάζει πώς θα απαντήσει, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, απαντώντας σε μια συμφωνία των δυτικών δυνάμεων που έχει στόχο να περιοριστεί μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα...

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με19 βαθμούς και στη...

Συγκρατημένοι στις αγορές τους φέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές

Συγκρατημένοι στις αγορές τους φέτος τα Χριστούγεννα οι καταναλωτές

Ο υψηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα που προκάλεσαν παγκοσμίως οι γεωπολιτικές αναταραχές ωθούν τους καταναλωτές σε πιο συντηρητικές επιλογές κατά τη εφετινή εορταστική περίοδο, με έρευνες να κάνουν λόγο για περιορισμό δαπανών σε δώρα, διασκέδαση και ταξίδια καθώς...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This