Βρετανοί αξιωματούχοι: 30%-40% οι πιθανότητες για εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου

04.09.20 | 16:00

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον βλέπουν μόνο 30%-40% πιθανότητες να υπάρξει εμπορική συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας του αδιεξόδου στις συνομιλίες σχετικά με τους κανόνες για τις κρατικές αρωγές, αναφέρει η εφημερίδα The Times.

Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Ιανουαρίου, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών για μια νέα εμπορική συμφωνία έχουν προχωρήσει πολύ λίγο.

Η επιθυμία της Βρετανίας να χρησιμοποιήσει κρατικές αρωγές για να ενισχύσει τον τεχνολογικό τομέα της σημαίνει πως κορυφαίοι υπουργοί του Τζόνσον είναι απρόθυμοι να κάνουν υποχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ζήτημα της κρατικής βοήθειας, αναφέρουν οι Times.

«Μέσα στον αριθμό 10, πιστεύουν τώρα πως υπάρχουν μόνο 30% έως 40% πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία», γράφει σε στήλη της εφημερίδας ο Τζέιμς Φορσάιθ, επικεφαλής πολιτικός συντάκτης του The Spectator, αναφερόμενος στο νουμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, την επίσημη κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού. «Το σημείο τριβής δεν είναι η αλιεία –μου λένε πως εκεί μπορεί να υπάρξει συμφωνία– αλλά η κρατική βοήθεια».

Οι συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία πρόκειται να επαναληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά Άρθρα

Ενεργειακή κρίση: ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ενεργειακή κρίση: ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν τη νέα νομοθεσία για την επιτάχυνση της χορήγησης αδειών για νέους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ΑΠΕ, π.χ. φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Οι νέοι κανόνες προβλέπουν τη μείωση της μέγιστης διάρκειας της διαδικασίας έγκρισης...

Χρ. Σταϊκούρας: Παρουσίαση αναπτυξιακής στρατηγικής στους διεθνείς επενδυτές

Χρ. Σταϊκούρας: Παρουσίαση αναπτυξιακής στρατηγικής στους διεθνείς επενδυτές

Για την αναπτυξιακή οικονομική πολιτική και τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link που πραγματοποιείται την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το...

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: ”Δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες”

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: ”Δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες”

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου, η οποία δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε χθες (8/12) το πρωί από τη ΜΚΟ «Watch the Med» για...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This