Το αστρονομικό ποσό των 44 δισ. δολαρίων έχασαν σε μια ημέρα οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι του κλάδου της τεχνολογίας καθώς οι μετοχές των εταιρειών τους υποχώρησαν περισσότερο τους τελευταίους λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για εύθραυστες… τοποθετήσεις.

Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος έχασε 9 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου υπέστησαν καθίζηση μετά τον Ιούνιο. Η καθαρή αξία της περιουσίας Ελον Μασκ μειώθηκε κατά 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια με την μετοχή της Tesla Inc να διολισθαίνει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αλλαγή υπογραμμίζει την εφήμερη φύση του πλούτου, ιδιαίτερα σε μια αγορά που μερικές φορές φαίνεται να απέχει από την οικονομική πραγματικότητα.

Ακόμα και όταν η πανδημία προκάλεσε σοβαρές επιπτώσεις σε οικονομίες σε όλο τον κόσμο ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κέρδισαν πολλά βλέποντας τις περιουσίες τους να μεγαλώνουν. Τόσο ο Μασκ όσο και ο Ζούκερμπεργκ έγιναν κροίσοι με την περιουσία τους να αυξάνεται κατά περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα λόγω της εκτόξευσης της μετοχής της Tesla και της Facebook Inc.

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν προσθέσει από κοινού πλούτο 830 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires. Ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι ο Μπέζος ο οποίος είναι κατά 83 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος και ο Mασκ, του οποίου η περιουσία έχει αυξηθεί σχεδόν 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

Share This