Σύμφωνα με προεργασίες που γίνονται στο Υπ. Εργασίας, κατατίθεται τις επόμενες ημέρες, νομοσχέδιο το οποίο θα ορίζει ότι:

Του Βασίλη Πρασσά, Συμβούλου Εργασιακών Θεμάτων

Για κάθε μήνα αναστολής, θα καταβάλλεται αναλογία των 534€, δηλαδή περίπου 67€ για καθένα από τους 8 μήνες που διαμορφώνουν το Δώρο (Μάιος έως Δεκέμβριος)

Θυμίζουμε ότι, ο εργοδότης δεν έχει καμία υποχρέωση να καταβάλλει αποδοχές δώρο για το διάστημα κατά το οποίο η σύμβαση του εργαζομένου βρίσκεται σε αναστολή.

Θυμίζουμε επίσης ότι η αντιμετώπιση του υπουργείου για το Δώρο Πάσχα ήταν τελείως διαφορετική και υπήρχε καθολική συμπλήρωση του πόσου ούτως ώστε ο κάθε εργαζόμενος να λάβει στο τέλος το σύνολο των αποδοχών που θα ελάμβανε αν εργαζόταν κανονικά.

Γίνεται κατανοητό ότι η απώλεια του «13ου μισθού» θα κυμανθεί από 7% έως 50%ανάλογα με τους μήνες που διατηρείται ένας εργαζόμενος σε αναστολή.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ήδη έχουν παρέλθει 4 μήνες από την 1η ημέρα δικαιώματος αποδοχών για Δώρο Χριστουγέννων και πλήθος εργαζομένων που έχουν ήδη αποχωρήσει απ τον εργοδότη τους δεν έχουν λάβει το αναλογούν ποσό αν και η υποχρέωση για τη λήψη ολοκληρώνεται μέχρι την 21η Δεκεμβρίου. Είναι όμως συνήθης τακτική των εργοδοτών, κατά την αποχώρηση του εργαζομένου, να γίνεται και εξόφληση του Δώρου. Και εδώ έχει μεγάλη σημασία το πως θα γίνει η καταβολή των αποδοχών του Δώρου για το διάστημα της αναστολής. Διότι αν αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο με το Δώρο Πάσχα, δηλαδή να πληρωθεί από τους εργοδότες και να το λάβουν μετά από το κράτος (εδώ να σημειώσουμε ότι ακόμη δεν έχουν λάβει το ποσό που αναλογεί στο Δώρο Πάσχα), σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα με λογαριασμούς μισθοδοσίας εργαζομένων που μπορεί να έκλεισαν μετά την αποχώρησή αυτών από την εργασία τους.

 

Σιγή Ιχθύος για το Δώρο Χριστουγέννων και το Επίδομα Αδείας για το πρόγραμμα Συν-Εργασία!

Αρχικά να αναφέρουμε ότι από τις αρχικές εξαγγελίες για το πρόγραμμα Συν-Εργασία είχε τονιστεί ότι «το κράτος υποχρεούται στην καταβολή αναλογίας του επιδόματος άδειας και του επιδόματος Χριστουγέννων». Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία διάταξη που να καθορίζει τους όρους της συμμετοχής του κράτους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά για το Δώρο Χριστουγέννων θα χορηγηθεί αναλογία του ποσού που επιδοτεί το κράτος τον εργαζόμενο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα. Αν ισχύσει αυτό, τότε θεωρείται δεδομένη η μείωση του δώρου.

Και μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει σύγχυση και διαφοροποίηση στις αποδοχές ανάλογα με το πως εφαρμόζεται το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος, να έχουν μεγαλύτερες απώλειες οι εργαζόμενοι που στο συν-εργασία απασχολούνται λιγότερες ημέρες/μήνα αλλά με πλήρες ωράριο σε σχέση με αυτούς που δουλεύουν καθημερινά αλλά λιγότερες ώρες/ημέρα!

 

Share This