ΗΠΑ: Περισσότεροι νέοι μένουν με τους γονείς τους λόγω της πανδημίας

Sep 8, 2020

Της Carlie Porterfield

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, να πλήττει την αμερικανική οικονομία και να στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα, μια πρόσφατη έρευνα του κέντρου Pew δείχνει πως ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 52% των νέων ανθρώπων συνεχίζουν να ζουν στα σπίτια των γονέων τους, ξεπερνώντας μάλιστα το αντίστοιχο ποσοστό των νέων Αμερικανών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, που ξεκίνησε το 1929.

Σημαντικά γεγονότα
-Σύμφωνα με την έρευνα του Pew, ποσοστό 52% νέων Αμερικανών (από 18 έως 29 ετών) ζούσαν με τουλάχιστον έναν γονέα τον Ιούλιο.

-Πρόκειται για μια αλματώδη αύξηση σε σχέση με τα ποσοστά προ της πανδημίας. Από τον Φεβρουάριο, επιπλέον 2,6 εκατ. νέοι άνθρωποι ζουν στο πατρικό σπίτι – συνολικά 26,6 εκατ. νέοι Αμερικανοί έχουν επιλέξει την ασφάλεια του πατρικού σπιτιού.

-Το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε το 1940 περίπου, αγγίζοντας το 48%, αν και το Pew σημειώνει πως αυτό το ποσοστό ίσως να ήταν υψηλότερο κατά τη Μεγάλη Ύφεση, τη δεκαετία του 1930. Ωστόσο, τα δεδομένα εκείνης της περιόδου δεν είναι αξιόπιστα.

-Το Pew καταλήγει, ακόμη, πως ο αριθμός των νέων ανθρώπων που επιστρέφουν στα σπίτια των γονέων τους δεν παρουσιάζουν διαφορές όσον αφορά το φύλο, την εθνότητα ή την τοποθεσία.

-Οι νέοι άνθρωποι φαίνεται πως είναι η κοινωνική ομάδα που έχει πληγεί περισσότερο από οποοιαδήποτε άλλη στις ΗΠΑ, και αυτό εξαιτίας των θέσεων εργασίας που έχουν χαθεί.

-Οι ειδικοί εκτιμούν πως η τάση των νέων Αμερικανών να εγκαταλείπουν τα ενοικιαζόμενα σπίτια τους για να ζήσουν με τους γονείς τους, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στις τιμές ενοικίασης ακινήτων.

Ιστορικό

Το ποσοστό των νέων Αμερικανών που ζουν στο πατρικό σπίτι αυξάνεται συνεχώς από τη δεκαετία του 1960, σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής. Ο κορονοϊός, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 187.464 Αμερικανούς και έχει μολύνει περισσότερους από 6 εκατομμύρια συνολικά, έχει καταστρέψει την οικονομία. Η πιο πρόσφατη έκθεση του Υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή ανέφερε ότι 13,6 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι εκτός εργασίας.

ΠΗΓΗ: FORBES

Σχετικά Άρθρα

O επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Λίνα Δρούγκα

O επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Λίνα Δρούγκα

Ο  επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, τη γνωστή δημοσιογράφο Λίνα Δρούγκα ,σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που έκανε κολοσσό την Chipita και έχει πάρει πολλά βραβεία. Θεωρείται ως...

Υδατοκαλλιέργεια: Στο 1 δισ. ο κύκλος εργασιών

Υδατοκαλλιέργεια: Στο 1 δισ. ο κύκλος εργασιών

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, το 80% των οποίων είναι εξαγωγές, ενώ τα επόμενα 5 χρόνια ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος...

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις διήμερες εργασίες του το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις διήμερες εργασίες του το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ιστορικών, ερευνητών και δημοσιογράφων καθώς και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε τις εργασίες του τόσο φυσικά όσο και διαδικτυακά, ολοκληρώθηκε το 6ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Comments

Share This