Goldman Sachs: Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών το καλύτερο στοίχημα για τους επενδυτές

Οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών παραμένουν το καλύτερο στοίχημα για τους επενδυτές, όπως υποστηρίζει η Goldman Sachs διά στόματος του επικεφαλής της για τις παγκόσμιες μετοχές Πίτερ Οπενχάιμερ, τονίζοντας ότι μπορούν συνεχίσουν να οδηγούν την τρέχουσα bull market, ακόμη και όταν εξακολουθεί να υπάρχει ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος της διόρθωσης των αγορών.

Ο Οπενχάιμερ ο οποίος θεωρείται από τους γκουρού της Wall Street, συμβουλεύει τους πελάτες να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στις μετοχές της τεχνολογίας, παρά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, από εταιρείες όπως η Amazon και η Apple, απώλειες που πυροδότησαν μία συντεταγμένη υποχώρηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου παγκοσμίως.

Υποστηρίζοντας τις εταιρείες που αναδείχθηκαν οι κερδισμένες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατά το διάστημα των τελευταίων έξι μηνών, ο Οπενχάιμερ στοιχηματίζει στην επιτάχυνση της «ψηφιακής επανάστασης», η οποία τροφοδοτείται από τα lockdonws και την αυξημένη χρήση του διαδικτύου και της τεχνολογίας, καθώς η εργασία από το σπίτι γίνεται ο παγκόσμιος κανόνας. Ακόμα και όταν οι άνθρωποι στις ανεπτυγμένες οικονομίες αρχίσουν να επιστρέφουν στα γραφεία και οι περιορισμοί χαλαρώσουν, η Goldman Sachs αναμένει ότι οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου θα αποκομίσουν περαιτέρω οφέλη από την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης.

«Πιστεύουμε ότι ο μετασχηματισμός αυτός της οικονομίας και των χρηματιστηριακών αγορών έχει ακόμη δρόμο να διανύσει», αναφέρει ο Οπενχάιμερ σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Ο μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για την αισιόδοξη εκτίμηση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας σχετικά με την τεχνολογία και τη συνολική bull market, είναι εάν η οικονομική ανάκαμψη αργήσει να έρθει, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διόρθωση του χρηματιστηρίου έως και 10%, σύμφωνα με τον Οπενχάιμερ. Οι περίοδοι χαμηλών επιτοκίων και αυξανόμενου χρέους προκαλούν συχνά μια σειρά προβλημάτων που αργότερα μπορούν να οδηγήσουν σε οικονομική κρίση, τόνισε.

Ωστόσο προς το παρόν, οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs είναι αισιόδοξοι για την ανάκαμψη και περιλαμβάνουν στις προβλέψεις τους την έγκριση τουλάχιστον ενός εμβολίου έως στα τέλη του 2020.

Αν δεν αυξηθούν σημαντικά τα επιτόκια, ο κλάδος της τεχνολογίας είναι «πιθανό να παραμείνει κυρίαρχος για κάποιο χρονικό διάστημα», συμπληρώνει. Οι τεχνολογικές εταιρείες «θεωρούνται σχετικά αμυντικές και ενδέχεται οι μετοχές τους να συνεχίσουν να ενισχύονται ακόμη και σε μια διόρθωση της αγοράς», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.