Το πετρέλαιο κάνει come back πάνω από τα $40

09.09.20

Οι αγορές ανακάμπτουν μετά το selloff της Τρίτης και το ανοδικό γύρισμα παρασύρει και το πετρέλαιο που επιστρέφει σήμερα στα επίπεδα άνω των 40 δολ/βαρέλι.

Τα Futures αυξήθηκαν κατά 1,1%, ενώ το αργό κάνει ράλι μαζί με άλλα περιουσιακά στοιχεία που έχουν ρίσκο βρίσκοντας και τεχνική υποστήριξη. Το μπρεντ υποχώρησε κατά μερικά σεντς από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 100 ημερών, προτού σημειώσει απότομη άνοδο.

Πάντως, παρά την ανάκαμψη, οι τιμές παραμένουν χαμηλότερα από το άνοιγμα της Τρίτης. Αιτία για τις αναταράξεις στην αγορά πετρελαίου είναι οι αμφιβολίες για τη δύναμη της ανάκαμψης της ζήτησης στην Ασία, ενώ η κατανάλωση στις ΗΠΑ αναμένεται να πέσει με το τέλος της περιόδου των διακοπών που κάθε χρόνο λήγει επίσημα την Ημέρα Εργασίας. Επίσης, η χαλάρωση των μειώσεων της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+ επηρεάζουν τις τιμές.

Στο μεταξύ, η πανδημία συνεχίσει να μαίνεται και η Bank of America Merrill Lynch αναφέρει ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια για να ανακάμψει πλήρως η ζήτηση για πετρέλαιο, ακόμα κι αν υπάρξει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο Όλε Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής νομισμάτων της Saxo Bank, «το μπρεντ κατάφερε να βρει στήριξη κάτω από τα 40 δολ. για δεύτερη ημέρα με τον κινητό μέσο όρο των 100 ημερών, προσελκύοντας κάποιο ενδιαφέρον», επισημαίνοντας πάντως ότι τον ρόλο τους στην αύξηση της όρεξης για assets με ρίσκο, έπαιξε και η άνοδος των μετοχών.

Αυτή την ώρα το συμβόλαιο του μπρεντ παράδοσης Νοεμβρίου σημειώνει άνοδο 1,41% στα 40,34 δολ/βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο WTI παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύεται 2,01% στα 37,50 δολ/βαρέλι.

ΠΗΓΗ: BLOOMBERG

Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με τις αμερικανικές επιδοτήσεις, η Ευρώπη πρέπει να «υποστηρίξει» τη βιομηχανία της

Αντιμέτωπη με τις αμερικανικές επιδοτήσεις, η Ευρώπη πρέπει να «υποστηρίξει» τη βιομηχανία της

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν κάλεσε να δημιουργηθεί «ευρωπαϊκό ταμείο» για να «υποστηριχθούν βιομηχανικά σχέδια» ώστε να αντιμετωπιστεί ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act, IRA) που υιοθετήθηκε στις...

Πως αξιολογεί το υπουργείο Εργασίας την διαδικασία έκδοσης των συντάξεων;

Πως αξιολογεί το υπουργείο Εργασίας την διαδικασία έκδοσης των συντάξεων;

Τα πολύ σημαντικά βήματα που έχει πετύχει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς την κατεύθυνση της έκδοσης των συντάξεων και της αποκατάστασης των εκκρεμών υποθέσεων ανέδειξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστας Χατζηδάκης,...

Αρνητική η Μόσχα στο ενδεχόμενο ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αρνητική η Μόσχα στο ενδεχόμενο ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η Ρωσία «δεν θα δεχθεί» το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και εξετάζει πώς θα απαντήσει, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, απαντώντας σε μια συμφωνία των δυτικών δυνάμεων που έχει στόχο να περιοριστεί μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This