Ανακάλεσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο για την αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ευάλωτων δανειοληπτών μέχρι τέλος του έτους, ενώ την απέσυρε και από την ιστοσελίδα της. Όπως ανέφερε, εστάλη «εκ παραδρομής».

Αλαλούμ επικράτησε για το αν ισχύει ή όχι η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους ευάλωτους δανειολήπτες

Το απόλυτο αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το «πάγωμα» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για τους ευάλωτους δανειολήπτες. Ετσι, έπειτα από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και πληροφορίες, η αναστολή πλειστηριασμών σε ευάλωτους δανειολήπτες πρώτης κατοικίας, ισχύει, όπως σημειώνουν πληροφορίες από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Όλα άρχισαν έπειτα από μια ανακοίνωση Τύπου που έστειλε η ΕΕΤ στις 19:45 της Παρασκευής. Εκεί, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών ανακοίνωνε ότι εκτός των εκτεταμένων αναστολών πληρωμών και της ενθάρρυνσης των δανειοληπτών να υπαχθούν στο πρόγραμμα-«γέφυρα», «παγώνει» τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία ευάλωτων νοικοκυριών.

Περίπου στις 20:34, οι πληροφορίες ήθελαν το μήνυμα για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους ευάλωτους δανειολήπτες να έχει φύγει «από λάθος». Ωστόσο, μετά το αλαλούμ που επικράτησε, στις 21:54 η ΕΕΤ έστειλε ξανά την αρχική δήλωση με την οποία ανακοινώνεται η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ευάλωτους δανειολήπτες.

 

Share This