Ενίσχυση με 18 νέα Rafale και τέσσερις φρεγάτες

Sep 13, 2020

Την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με μια μοίρα 18 αεροσκαφών Rafale αλλά και με τέσσερις νέες φρεγάτες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από στο Thessaloniki Helexpo Forum στη Θεσσαλονίκη.

Ο τομέας της άμυνας τα τελευταία χρόνια γνώρισε αποεπένδυση. Ήρθε η ώρα της ισορροπίας ανάμεσα στις ανάγκες μας και τις δυνατότητες, η ώρα να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, τόνισε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας αποφάσεις που όπως είπε, πολλαπλασιάζουν την ισχύ των ελληνικών όπλων.

“Η πολεμική αεροπορία αποκτά αμέσως μια μοίρα 18 αεροσκαφών Rafale με αντικατάσταση των παλαιότερων Mirage. Πρόκειται για αεροσκάφη υπεροχής, τέταρτης γενιάς.
Το πολεμικό ναυτικό ξεκινά διαδικασία για την ένταξη στο στόλο του τεσσάρων νέων φρεγατών.Παράλληλα, εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει τέσσερις φρεγάτες που είναι διαθέσιμες. Τα νέα σκάφη θα πλαισιωθούν από τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα, από τα πιο αξιόμαχα στον κόσμο.
Εμπλουτίζεται συνολικά το οπλοστάσιο των τριών κλάδων, εξασφαλίζονται νέα αντιαρματικά όπλα για το στρατό, νέες τορπίλες βαρέος τύπου για το πολεμικό ναυτικό και νέοι κατευθυνόμενοι πύραυλοι για την αεροπορία.

Τέταρτον, το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε ορίζοντα πενταετίας.

Επίσης , επαναξιολογείται το πλαίσιο της θητείας και της εκπαίδευσης, ώστε οι νέοι μας να αποκτούν δωρεάν πιστοποιημένες δεξιότητες, επαγγελματικά εφόδια για την επαγγελματική τους ζωή. Οι ένοπλες δυνάμεις ενισχύουν την ψηφιακή τους λειτουργία αλλά και τη θωράκισή τους από κυβερνοεπιθέσεις υβριδικού τύπου.

Τέλος ενεργοποιούμε την αμυντική μας βιομηχανία. Στα ναυπηγεία Ελευσίνας αμερικανικά κεφάλαια επενδύουν στον εκσυγχρονισμό τους. Στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έρχεται σύντομα στρατηγικός επενδυτής. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, ολοκληρώνεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ και αναδιοργανώνεται η ΕΑΒ.

Σχετικά Άρθρα

Κοινωνικό Κομμωτήριο: 85 εθελοντές κομμωτές χάρισαν φροντίδα σε περισσότερους από 700 πολίτες, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας

Κοινωνικό Κομμωτήριο: 85 εθελοντές κομμωτές χάρισαν φροντίδα σε περισσότερους από 700 πολίτες, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη λειτουργίας του Κοινωνικού Κομμωτηρίου Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), με την ευγενική υποστήριξη του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων L’Oréal Hellas (L’Oréal Professional...

Αυξημένη σύνταξη θα λάβουν 900.000 συνταξιούχοι

Αυξημένη σύνταξη θα λάβουν 900.000 συνταξιούχοι λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις 21 με 23 Δεκεμβρίου . Η κατάργηση θα δώσει ετήσια αύξηση στις αποδοχές τους  έως τα 676 ευρώ τον χρόνο για τα υψηλά εισοδήματα. Επί της ουσίας θα απαλλαγούν από την...

Στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Στην ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

Στην ολομέλεια εισάγεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο "Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας", μετά την κατά πλειοψηφία, ψήφιση του από την αρμόδια...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Comments

Share This