Ικανοποίηση από τις διοικήσεις των επιμελητηρίων για τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

14.09.20 | 15:04

Την ικανοποίησή τους για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα του «Thessaloniki Helexpo Forum» εκφράζουν, με ανακοινώσεις τους, οι διοικήσεις των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, την εκτίμηση ότι με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν η Ελλάδα δείχνει προς πάσα κατεύθυνση την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά ζητήματα και τις προκλήσεις, που η οικονομία και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν από την αρχή του χρόνου, διατυπώνει η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και προσθέτει: «με τον τρόπο αυτό προωθείται η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και η βελτίωση των προσδοκιών που είναι το πρώτιστο ζητούμενο για τη λειτουργία της αγοράς και του επιχειρείν γενικότερα».

«Ανάσα» χαρακτηρίζει τα μέτρα η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ). «Οι μειώσεις φόρων και εισφορών, η επιδότηση της απασχόλησης, καθώς και η παροχή ρευστότητας αναμφίβολα αποτελούν θετικές εξελίξεις για το ελληνικό επιχειρείν», αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, επισημαίνοντας πάντως ότι αδιαμφισβήτητα απαιτούνται περισσότερα γενναία μέτρα διαρκείας για τους επιχειρηματίες. «Θα θέλαμε να ακούσουμε για παράδειγμα για την κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος, για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για μείωση της φορολογίας, ίσως δεν έβγαινε ο λογαριασμός επί του παρόντος, ωστόσο διαφαίνεται, μετά από καιρό, διάθεση στήριξης του ιδιωτικού τομέα και της μεσαίας τάξης καθώς και προοπτική μόνιμων ελαφρύνσεων, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε πως θα υπάρξουν και άλλα θετικά μέτρα».

Ως «εξαιρετικά θετικό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για την αγορά, τους παραγωγικούς φορείς και την ελληνική οικονομία», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, το γεγονός ότι «ανακοινώθηκαν ευεργετικά μέτρα, τα οποία δεν αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους». Προσθέτει, ωστόσο, ότι οι επιχειρηματίες ανέμεναν πιο τολμηρά μέτρα. «Θα ήμασταν περισσότερο ικανοποιημένοι ακούγαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστολή στην προκαταβολή φόρου και για το 2021, κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος» τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


Σχετικά Άρθρα

Χρ. Σταϊκούρας: Παρουσίαση αναπτυξιακής στρατηγικής στους διεθνείς επενδυτές

Χρ. Σταϊκούρας: Παρουσίαση αναπτυξιακής στρατηγικής στους διεθνείς επενδυτές

Για την αναπτυξιακή οικονομική πολιτική και τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link που πραγματοποιείται την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το...

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: ”Δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες”

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: ”Δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες”

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με παράνομους μετανάστες που βρίσκονται σε νησίδα του Έβρου, η οποία δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε χθες (8/12) το πρωί από τη ΜΚΟ «Watch the Med» για...

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 11/12

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 11/12

Ανοιχτά τα καταστήματα αυτήν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ενόψει Χριστουγέννων και εορταστικού ωραρίου που ξεκινάει και επίσημα στις 12 Δεκεμβρίου. Το Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 09:00 έως τις 18:00, ενώ τις δύο Κυριακές, 11 Δεκεμβρίου και...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This