Στην Αθήνα, αύριο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Στη Λευκωσία την Τετάρτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες μέρες. Όπως είπε:

«Αύριο, Τρίτη, πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στις 12:45, ενώ στις 17:00 το απόγευμα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι. Και αμέσως μετά, στις 18:00 θα συναντηθεί με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δειπνήσει με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα.

Την Τετάρτη το πρωί στις 11:00 θα έχει την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συνέχεια θα έχει γεύμα με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. Στις 20:00 θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης στο ετήσιο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Μισέλ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο, καθώς και η προετροιμασία που γίνεται ενόψει της Συνόδου της 24ης και 25 Σεπτεμβρίου με κύριο θέμα την τουρκική προκλητικότητα.

Εντωμεταξύ, στις 17 Σεπτεμβρίου αναμένεται η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Alexander Schallenberg και στις 18 Σεπτεμβρίου του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Clement Beaune.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.