Αύξηση του ποσοστού ανεργία καταγράφηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα, όπως έδειξαν τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Συγκεκριμένα το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,1% κατά τους 3 μήνες έως τον Ιούλιο από 3,9% την τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, όπως ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής, ποσοστό το οποίο ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο, η μείωση του αριθμού των εργαζομένων ήταν σχετικά μικρή, κατά 12.000, σε σύγκριση με μια μέση πρόβλεψη για μείωση 125.000 θέσεων εργασίας σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στοιχεία από τη φορολογική υπηρεσία της Βρετανίας έδειξαν ότι ο αριθμός των μισθωτών στις εταιρείες μειώθηκε κατά 695.000 το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι θα χαθούν περισσότερες θέσεις εργασίας καθώς οι επιδοτήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας της κυβέρνησης λήγουν στα τέλη Οκτωβρίου.

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για πολλούς, καθώς η πανδημία συνεχίζει να έχει βαθύ αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας και τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προστασία των θέσεων εργασίας και η παροχή βοήθειας στους ανθρώπους είναι η πρώτη μου προτεραιότητα», συμπλήρωσε

Ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε σε 434.000 τους 3 μήνες έως τον Αύγουστο, σχεδόν 30% υψηλότερα από ότι το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος.

 

Share This