Χωρίς ελάχιστα ποσά δανεισμού για τις επιχειρήσεις που έχουν συμμετάσχει στις δύο προηγούμενες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής και έχουν λάβει κρατικά δάνεια, άνοιξε ο τρίτος γύρος ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ και οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως την 21η Σεπτεμβρίου.

Οι βασικές παράμετροι της νέας επιστρεπτέας προκαταβολής είναι οι εξής:
Για τις επιχειρήσεις που είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ, το άθροισμα του κύκλου εργασιών μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2020 όπως έχει δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα myBusinessSupport να παρουσιάζει μείωση κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αναφοράς και επιπλέον ο κύκλος εργασιών αναφοράς να είναι μεγαλύτερος από 500 ευρώ.
Για τις επιχειρήσεις που δεν είναι υποκείμενες σε ΦΠΑ ή είναι υποκείμενες και απαλλασσόμενες, το άθροισμα των ακαθάριστων εσόδων μηνών Μαρτίου,Απριλίου,Μαΐου, Ιουνίου,Ιουλίου και Αυγούστου του 2020 ,όπως αυτά έχουν δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα myBusiness Support, να παρουσιάζει μείωση κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με τα ακαθάριστα έσοδα αναφοράς.
Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων και από όσους δεν απασχολούν προσωπικό και δεν έχουν ταμειακή μηχανή. Ωστόσο για να λάβουν το χαμηλότοκο δάνειο, πρέπει να είναι κατά βάση εποχικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις εστίασης ή να εδρεύουν στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Χαλκίδας.

Μόνο όσοι υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα δικαιούνται ελάχιστο ποσό δανεισμού, που ξεκινά από τα 2.000 ευρώ για τους επαγγελματίες που δεν απασχολούν προσωπικό, φτάνει στα 4.000 ευρώ για όσους έχουν από 1 έως 5 άτομα προσωπικό, στα 8.000 ευρώ για όσους έχουν από 6 έως 10 άτομα προσωπικό και διαμορφώνεται ανάλογα με το στάτους της επιχείρησης.

Απαγορεύεται να προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου όσοι λάβουν κρατικό δάνειο.

Share This