Ο Ν. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για την επίσκεψη Σ. Μισέλ στη Λευκωσία

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο του επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία είχε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε αλληλοενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και αντηλλάγησαν απόψεις.

Οι δύο ηγέτες προέβησαν σε συντονισμό και συμφώνησαν για την κοινή γραμμή που θα τηρήσουν οι δύο χώρες στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24-25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις απειλές που δέχεται από την Τουρκία, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενημέρωσε διεξοδικά τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνάντηση που είχε το σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισέλ, καθώς και για το γεγονός ότι αύριο θα έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα ‘Αγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Τζιουζέπε Κόντε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.