Για πιο δραστικές μειώσεις προσωπικού σε παγκόσμιο επίπεδο και για περισσότερες περικοπές στα αεροσκάφη της από αυτό που σχεδιαζόταν αρχικά ετοιμάζεται η Deutsche Lufthansa, καθώς ξεθωριάζουν οι ελπίδες για ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης.

Οι πρόσφατοι κανόνες που ανάγκασαν τους ταξιδιώτες να μπουν σε καραντίνα, είχαν καταστροφικές συνέπειες στις κρατήσεις, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ο CEO, Κάρστεν Σπορ.

Για τον Οκτώβριο, οι κρατήσεις θέσεων ανέρχονται στο μόλις 10% των αντίστοιχων περσινών επιπέδων.

Η έξαρση νέων κρουσμάτων ανάγκασε τη μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης να υποβαθμίσει το σχέδιο ανάκαμψης και να μειώσει τις φιλοδοξίες της να αντιμετωπίσει την επιδείνωση των προοπτικών.

Η Lufthansa, που μπήκε σε πρόγραμμα διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ στις αρχές Ιουνίου, τώρα αναμένει ανάκαμψη της αεροπορικής κίνησης μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πότε (και το αν) θα ανακάμψουν τα έσοδα στα υψηλά του 2019, δεδομένης της μείωσης του τομέα ταξιδίων που έπηξε σφοδρά την Lufthansa, ανέφερε ο CEO της εταιρείας.

Παράλληλα, η Lufthansa εξετάζει τη λήψη περισσότερων μέτρων που θα υπερβαίνουν το υπάρχον σχέδιο για μείωση του στόλου της κατά 100 αεροσκάφη και την κατάργηση 22.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς, όπως λέει, αυτά δεν θα επαρκούν.

Αν και η Lufthansa σχεδίαζε να αυξήσει σταδιακά τη χωρητικότητα περίπου στο 50% των τωρινών επιπέδων μέχρι τον Δεκέμβριο, ωστόσο ο Spor είπε ότι τώρα θα είναι ευχαριστημένος αν θα μπορέσει να προσφέρει το 25% των θέσεων που πρόσφερε πέρυσι. Αυτή τη στιγμή η επιβατική κίνηση είναι κάτω από το 20% της περσινής χρονιάς.

Πηγή Bloomberg

 

Share This