ΗΠΑ: Μειώθηκαν κατά 33.000 οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας

17.09.20 | 19:00

Οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας παρέμειναν σταθερές την προηγούμενη εβδομάδα αποτυπώνοντας ότι οι απολύσεις παραμένουν ιστορικά υψηλές εν μέσω πανδημίας παρά τις προσλήψεις για τη θερινή περίοδο.

Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 33.000 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στις 860.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας μέσω των τακτικών κρατικών προγραμμάτων, μειώθηκε κατά 916.000 στα περίπου 12,6 εκατ. την εβδομάδα μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

“Η ανεργία έχει μειωθεί από τα υψηλά της, αλλά παραμένω ανήσυχος”, αναφέρει ο Bradley Hardy, οικονομολόγος στο American University στην Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, όπως και όσοι δουλεύουν σε περιοχές με υψηλό πληθυσμό.

“Εάν υπάρξει δεύτερο κύμα κορονοϊού σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη, θα ανησυχούσα για την πρόβλεψη της συνεχούς βελτίωσης της αγοράς εργασίας”.

 


Σχετικά Άρθρα

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ»,...

Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Την πρώτη της ετήσια έκθεση, υπό την ονομασία «The Checkout», η οποία παρουσιάζει μια ανασκόπηση των καταναλωτικών τάσεων το τελευταίο έτος παρουσίασε η Κlarna Το καλάθι αγορών των καταναλωτών παγκοσμίως το 2022, απεικονίζει την «Νοσταλγία» ως κυρίαρχο θέμα της...

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόταση κανονισμού με στόχο την εναρμόνιση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης των κανόνων ιδιωτικού διεθνούς δικαίου σχετικά με την ιδιότητα του γονέα. Η πρόταση επικεντρώνεται στο υπέρτερο συμφέρον και στα δικαιώματα του παιδιού. Θα παρέχει...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This