Πτώση 18% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν νέα πτώση τον Αύγουστο, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς αυτοκινήτου έως το τέλος του έτους.

Το πρώτο 8μηνο του έτους οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά περίπου το 1/3 καθώς το lockdown υποχρέωσε τους κατασκευαστές να κλείσουν σαλόνια αυτοκινήτου αλλά και πολλά εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη υποχώρησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά όχι τόσο έντονα όσο τους προηγούμενους μήνες γεγονός που οφείλεται στην πανδημία.

Τον Ιούλιο, οι πωλήσεις νέων οχημάτων υποχώρησαν κατά 3,7% σε ετήσια βάση στα 1.281.740 οχήματα στην ΕΕ, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών, έδειξαν τα στοιχεία της ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τον Αύγουστο, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 17,6% στα 884.394 οχήματα, όταν όλες οι χώρες στην περιοχή, πλήν της Κύπρου, εμφάνισαν πτώση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Έντονη ήταν η «κάθοδος» των πωλήσεων σε Γερμανία και Γαλλία και πιο μικρή στην Ιταλία.
Τα μεγέθη αυτά ακολουθούν μετά τη μεγάλη πτώση των πωλήσεων κατά 24,1% τον Ιούνιο και κατά 56,8% τον Μάιο.

Οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen Group σημείωσαν πτώση 24,2% τον Αύγουστο, ενώ οι Renault και PSA Group κατέγραψαν πτώση 22,8% and 19% αντίστοιχα.
Ανοδικά κατά 6,3% κινήθηκαν οι πωλήσεις της BMW, ενώ η ανταγωνίστρια Daimler είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 17,4%.

Πηγή Bloomberg

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.