Αντιμέτωπη με έκρηξη κρουσμάτων της πανδημίας, η Μαδρίτη ετοιμάζεται να ανακοινώσει δραστικά μέτρα

18.09.20

Αντιμέτωπη με έκρηξη κρουσμάτων της Covid-19, η περιοχή της Μαδρίτης ετοιμάζεται να ανακοινώσει δραστικά μέτρα για να σταματήσει την επάνοδο της επιδημίας που ανησυχεί έντονα την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας.

Η ανακοίνωση των μέτρων από την πρόεδρο της περιφέρειας της Μαδρίτης Ντιάθ Αγιούσο αναβλήθηκε σήμερα ήδη δύο φορές και θα πραγματοποιηθεί “το απόγευμα”.

Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη προϊδεάσει ότι τα μέτρα θα αφορούν κυρίως τις φτωχές περιοχές του νότιου τομέα της ισπανικής πρωτεύουσας και τις γύρω πόλεις που έχουν σφοδρά πληγεί από την επιδημία.

Ωστόσο, δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα στοχευμένων lockdown και κάνουν λόγο για “περιορισμούς στην κινητικότητα”.

Η Ισπανία επέβαλε την άνοιξη ένα από τα αυστηρότερα καθεστώτα lockdown στον κόσμο. Από τον Ιούλιο, η επιδημία επανήλθε με ταχείς ρυθμούς και πλέον, η Ισπανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η κεντρική κυβέρνηση ανησυχεί
Στην περιφέρεια της Μαδρίτης αντιστοιχεί το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων και των νέων θανάτων. Είναι η περιοχή η οποία προκαλεί τις μεγαλύτερες ανησυχίες εξαιτίας της ικανότητάς της να μεταδώσει τον ιό σε ολόκληρη την Ισπανία με εκκίνηση μία μητρόπολη πληθυσμού 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων και κόσμο στις μεταφορές.

Σε μία ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε χθες ότι δέχθηκε να συναντηθεί με την Ντιάθ Αγιούσο, που ανήκει στην δεξιά αντιπολίτευση, για να καταλήξουν σε μία κοινή στρατηγική απέναντι στην επιδημία.

Στην Ισπανία ασκείται ισχυρή αποκεντρωμένη διοίκηση και οι περιφέρειες έχουν την απόλυτη αρμοδιότητα σε θέματα δημόσιας υγείας.

Χθες, ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιγκνάθιο Αγουάδο παραδέχθηκε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει τις δυνατότητες των τοπικών αρχών και ζήτησε την συμμετοχή του κεντρικού κράτους.

Κορεσμός του συστήματος υγείας
Το σύστημα υγείας της Μαδρίτης βρίσκεται στα όρια του κορεσμού. Οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 καταλαμβάνουν αυτήν την στιγμή το 21% των νοσοκομειακών κλινών και η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως τεταμένη στην Μαδρίτη.

“Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ ήδη δεν επαρκεί”, δήλωσε νοσηλευτής νοσοκομείου της πρωτεύουσας που τόνισε ότι ορισμένοι από τους ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση είναι τριαντάρηδες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Το Κίεβο και κυβερνήσεις της Βαλτικής καταφέρονται εναντίον του  Εμανουέλ Μακρόν

Το Κίεβο και κυβερνήσεις της Βαλτικής καταφέρονται εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν

Θύελλα επικρίσεων προκάλεσε η εισήγηση που έκανε ο γάλλος πρόεδρος να ληφθεί υπόψη η ανάγκη της Ρωσίας να λάβει εγγυήσεις για την ασφάλειά της εάν βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, τόσο από πλευράς Κιέβου όσο και από συμμάχους του στη Βαλτική. Ο Μιχαΐλο...

ΤΖΟΚΕΡ: Οι τυχεροί αριθμοί

ΤΖΟΚΕΡ: Οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ: 1, 5, 15, 29, 43 TZΟΚΕΡ: 6  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ                  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ             ΚΕΡΔΗ 5+1 - ΤΖΑΚ ΠΟΤ 5                                    1         136.586,93 4+1                                 45           2.500,00 4                     ...

Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2022: Αποτελέσματα στην Φάση των 16

Ποδόσφαιρο-Μουντιάλ 2022: Αποτελέσματα στην Φάση των 16

Τα αποτελέσματα στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ: Σάββατο 3/12: Ολλανδία–ΗΠΑ 3-1 και  Αργεντινή–Αυστραλία 2-1 Κυριακή 4/12: Γαλλία–Πολωνία 3-1 και Αγγλία–Σενεγάλη 3-0 Επόμενός στον επόμενο γύρο θα συναντηθούν Ολλανδία-Αργεντινή και Γαλλία Αγγλία...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This