Την προσωρινή μεταφορά ορισμένων λειτουργιών στο Σικάγο, αποφάσισε η εταιρεία που διαχειρίζεται το τεχνολογικό ταμπλό Nasdaq στη Wall Street, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϋ, σχετικά με έναν προτεινόμενο φόρο που θέλουν να εφαρμόσουν οι αρχές επί των συναλλαγών και ο οποίος θα δημιουργήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για την πολιτεία.

Η εταιρεία θα μεταφέρει τις συναλλαγές στο Σικάγο την εβδομάδα της 26ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ένα σημείωμα προς τους traders. Η κίνηση «θα επιτρέψει στις εταιρείες να αποκτήσουν επιπλέον εμπιστοσύνη ότι μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα σε περίπτωση που η εταιρεία Nasdaq αποφασίσει να μεταφέρει τη λειτουργία όλων των κέντρων της αγοράς της στο κέντρο δεδομένων της στο Σικάγο», δήλωσε η εταιρεία.

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Φιλ Μέρφι εξετάζει έναν φόρο επί των μετοχών, των δικαιωμάτων προαιρέσεων, των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και των συναλλαγών, που θα μπορούσε να αποφέρει έως 10 δισ. δολάρια στην πολιτεία.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που διαχειρίζονται χρηματιστηριακά ταμπλό στη Wall Street, όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), η Citadel Securities και η Virtu Financial, έχουν ήδη απειλήσει να μετακινήσουν τις δραστηριότητές τους από το Νιου Τζέρσεϋ εάν τεθεί σε ισχύ ο φόρος. H NYSE σχεδιάζει να δοκιμάσει μια πλήρη έξοδο από το Νιου Τζέρσεϋ, λειτουργώντας από ένα δευτερεύον κέντρο δεδομένων από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Η Nasdaq είχε ανακοινώσει προηγουμένως μια μονοήμερη δοκιμή στις 26 Σεπτεμβρίου. «Αυτό το τεστ θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό και με άλλα κέντρα αγοράς και θα προσομοιώσει μια κανονική ημέρα διαπραγμάτευσης», αναφέρει η εταιρεία στο σημείωμα.

Πηγή Bloomberg

 

Share This