Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS Group, Σερτζιο Ερμοτι, είναι η τελευταία προσθήκη στην «ομάδα» υψηλόβαθμων στελεχών του χρηματοποιστωικού τομέα που ανησυχούν ιδιαιτέρως για τον αριθμό των υπαλλήλων τους που πλέον εργάζονται εξ’ αποστάσεως.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις τράπεζες να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν τη συνοχή και την εταιρική κουλτούρα όταν οι εργαζόμενοι μένουν στο σπίτι, είπε σήμερα σε συνέδριο της Bank of America.Το ποσοστό του 85% των εργαζομένων σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι «βιώσιμο» για τις τράπεζες και ένα «αποδεκτό» επίπεδο για την UBS θα πρέπει να κυμαίνεται στο 20% έως 30% σε φυσιολογικές συνθήκες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντίμον σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα εκτίμησε ότι η παράταση του μέτρου της εξ’ αποστάσεως εργασίας προκαλεί σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές ζημιές, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Λάρυ Φινκ εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι η εξ’ αποστάσεως εργασία οδηγεί σε μείωση της παραγωγικότητας και της συνεργασίας.

Ενώ ορισμένες μεγάλες εταιρείες της Wall Street επιδιώκουν την επιστροφή των εργαζομένων τους στο γραφείο, υπάρχουν ήδη σημάδια ότι αυτό θα είναι δύσκολο. Η JPMorgan ήδη έστειλε κάποιους από τους εργαζόμενούς της σπίτια τους μετά την καταγραφή θετικού κρούσματος στους trader.

Η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι διαφορετική. Οι traders στα κεντρικά γραφεία της Barclays στο Λονδίνο στάλθηκαν σπίτια τους στις αρχές του μήνα, καθώς δύο υπάλληλοι βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την Financial News. Το προσωπικό που είχε έρθει σε επαφή με τα κρούσματα έλαβε εντολή για 14ημερη καραντίνα στο σπίτι, ανέφερε σημείωμα της τράπεζας στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ η τράπεζε αρνήθηκε περαιτέρω σχόλια.

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ενθάρρυνε τους υπαλλήλους γραφείων να μείνουν στο σπίτι εφόσον αυτό είναι δυνατόν. Ο Τζόνσον σε σημερινή του ομιλία στο κοινοβούλιο ενίσχυσε τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό και προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι οι νέοι περιορισμοί είναι πιθανό να ισχύουν για έξι μήνες, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακόψη την επανεμφάνιση της νόσου.

Η UBS απασχολεί σχεδόν 70.000 άτομα σε 50 χώρες και το 80% του προσωπικού της παγκοσμίως παρέμεινε εκτός γραφείου κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Η Σαμπίνε Κέλερ-Μπουσε γενική διευθύντρια της UBS είχε δηλώσει νωρίτερα φέτος ότι το ένα τρίτο των υπαλλήλων θα μπορούσε να εργάζεται εξ αποστάσεως σε μόνιμη βάση.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This