Υποχωρεί η βρετανική λίρα μετά τα νέα μέτρα περιορισμού στην Αγγλία λόγω κορονοϊού

22.09.20

Η βρετανική λίρα (στερλίνα) υποχωρεί έναντι του δολαρίου την Τρίτη, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε νέους περιορισμούς στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα για να ελέγξει την αυξανόμενη εξάπλωση του κορονοϊού.

Η λίρα υποχωρεί στα 1,2756 δολάρια έναντι 1,2815 δολ. τη Δευτέρα.

Πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη οι παμπ, τα μπαρ και γενικώς οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης στην Αγγλία θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνον σε καθήμενους και θα υποχρεούνται να κλείνουν στις 10 το βράδυ.

Οι τοπικές κυβερνήσεις Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας έχουν αυτονομία ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και των μέτρων.

Ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης ανέφερε ότι οι Βρετανοί ενθαρρύνονται, χωρίς όμως να υποχρεώνονται, να εργάζονται από το σπίτι τους.

Ο διοικητής της Bank of England, Andrew Bailey, ανέφερε ότι η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας του Ην. Βασιλείου “έχει εξετάσει διεξοδικά” την προοπτική περαιτέρω περικοπής των επιτοκίων και επανέλαβε τη δέσμευση της BoE για διατήρηση των ιδιαίτερα χαμηλών επιτοκίων μέχρι να υπάρξει σημαντική πρόοδος στην επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό στο 2%.

 

Σχετικά Άρθρα

Κ. Πιερρρακάκης: «Εμπλουτισμός  δεξιοτήτων σε κάθε πτυχή της ζωής μας»

Κ. Πιερρρακάκης: «Εμπλουτισμός δεξιοτήτων σε κάθε πτυχή της ζωής μας»

«Αυτή την στιγμή αρχίζουμε και ξανασκεφτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται το Upskilling και το Reskilling, δηλαδή ο εμπλουτισμός δεξιοτήτων σε κάθε πτυχή της ζωής μας» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στην ημερίδα «Upskilling...

Συνάντηση ΥΠΕΞ με μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Tufts

Συνάντηση ΥΠΕΞ με μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Tufts

Mεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts υποδέχθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας. «Παρουσίασα τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για...

Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ένα πασχαλινό camp για παιδιά από 5 – 12 ετών & Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου 2023 Η εναλλακτική κατασκήνωση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με πασχαλινή, παιχνιδιάρικη διάθεση, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γεμίσουν δημιουργικά το...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This