Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη και ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος μίλησαν νωρίτερα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις τρέχουσες συνθήκες στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Ειδικότερα, η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορoνοϊό, με το μέσο όρο ηλικίας όλων όσοι βρίσκονται διασωληνομένοι να διαμορφώνεται στα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ εντοπίζονται ασθενείς ακόμα και 17 ετών.

“Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19”, είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία. “Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19” τόνισε, συμπληρώνοντας: “Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά”.

“Είμαστε σε κομβικό σημείο που θα κρίνει αν θα παραμείνουμε σε σταθερότητα ή θα προχωρήσουμε προς μεγάλη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, δηλαδή σχεδόν διπλασιασμό τους κάθε λίγες ημέρες”, προειδοποίησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

 

Share This