25 χρόνια τώρα η eBay δημιουργεί εμπειρίες και προσφέρει ευκαιρίες σε όλους

Η παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσα από τη δυναμική της πορεία, ξεχωρίζει στην αγορά χάρη στους αφοσιωμένους πωλητές και καταναλωτές, που την επιλέγουν κάθε μέρα. Με δέσμευση να προσφέρει διαρκώς μια αναβαθμισμένη εμπειρία για τους καταναλωτές της και μια ολοένα και μεγαλύτερη αξία για τους πωλητές της, η eBay γιορτάζει τα 25α της γενέθλια, μαζί με όλους εκείνους που τη βοήθησαν να εξελιχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Ξεκινώντας ως ένα πείραμα, με τον Pierre Omidyar να γράφει τον πρώτο κώδικα πάνω στον οποίο χτίστηκε η eBay, πήρε σάρκα και οστά μία τολμηρή ιδέα: να δημιουργηθεί μια πραγματικά ανοικτή, δίκαιη και αξιόπιστη πλατφόρμα που θα δίνει αξία σε όλους.

Το 1995, έγινε η πρώτη πώληση από την eBay – ένας σπασμένος laser pointer – που σηματοδότησε την έναρξη της επιτυχημένης πορείας της και την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Με ένα πρωτοποριακό μοντέλο αγορών και πωλήσεων, η eBay ακόμη και σήμερα ενδυναμώνει τους ανθρώπους, είτε είναι καταναλωτές είτε πωλητές.

Πολλές είναι οι πρωτιές που έγραψαν ιστορία για την eBay αλλά και για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Από την τρέλα που δημιουργήθηκε με τα Beanie Babies το 1997 μέχρι και την πρώτη εφαρμογή e-commerce για συσκευή iPhone το 2008. Από τη φιλοξενία μίας δημοπρασίας για ένα φιλανθρωπικό γεύμα με τον Warren Buffet, η οποία συγκέντρωσε 4,5 εκατ. δολάρια το 2012 – ποσό ρεκόρ για την εποχή – έως και την αναζήτηση προϊόντων με εικόνες, μία υπηρεσία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017.

Πρόσκληση στις επιχειρήσεις
Με αφορμή την επέτειο των 25 της χρόνων, η eBay προσφέρει ένα δώρο γενεθλίων σε πωλητές που αντιμετωπίζουν προκλήσεις ως προς την υποστήριξη του ψηφιακού τους μετασχηματισμού, τις εξαγωγές τους παγκοσμίως και τη δημιουργία επιπλέον ροών εσόδων. Συγκεκριμένα, προσφέρουμε σε επιχειρήσεις που πληρούν ορισμένα κριτήρια αλλά δεν δραστηριοποιούνταν μέχρι στιγμής στην eBay, εξειδικευμένη υποστήριξη και τη δυνατότητα να ανοίξουν δωρεάν το διαδικτυακό τους κατάστημα στην πλατφόρμα. Για εκείνους που δεν διαθέτουν ακόμα κατάστημα στην eBay, τώρα είναι η ώρα. Πατώντας εδώ μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για να ενταχθούν στο μοναδικό πρόγραμμα ανάπτυξης νέων πωλητών της eBay (Growth program), αποκτώντας πρόσβαση σε περισσότερους από 182 εκατ. αγοραστές.

Ιστορικό flashback
Με αφορμή την επέτειο της, η eBay σταδιακά θα μας «ταξιδέψει» πίσω στο χρόνο μέσα από ένα ιστορικό flashback, αποκαλύπτοντας τις τάσεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια από τις επιλογές των καταναλωτών. Μεταξύ των άλλων, θα παρουσιάσει στοιχεία για τις πιο εμβληματικές τάσεις και στιγμές, τα πιο περίεργα και ακριβά αντικείμενα, τις τάσεις που διαμορφώθηκαν στη μόδα, τα αθλητικά ορόσημα αλλά και στοιχεία σε σχέση με το gaming.

Η eBay στην Ελλάδα
Με το ρόλο της Ελλάδας να είναι ιδιαίτερα σημαντικός, η eBay μας δίνει την ευκαιρία να δούμε μέσα από την «κλειδαρότρυπα», αποκαλύπτοντας στοιχεία που αφορούν στην αγορά της Ελλάδας.

Το πρώτο αντικείμενο που πουλήθηκε από Έλληνα πωλητή μέσω της eBay είναι το CD των Sonny Rollins-The Bridge (w./Jim Hall), με την παραγγελία να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα πιο ακριβά αντικείμενα που έχουν πωληθεί σε Έλληνες είναι μία τουρμπίνα αερίου ελικοπτέρου Bell 212 PT6T-3, αξίας $23,000 και ένα σετ χάλκινων νομισμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας του 1981 “Bronze age finds” Four-Piece Gold Proof Set, αξίας $21,500.

Τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες στην Ελλάδα που σημειώνουν σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια αποτελούν τα συλλεκτικά αντικείμενα, η κατηγορία είδη σπιτιών και κήπου και η κατηγορία ανταλλακτικά & αξεσουάρ, η οποία καταγράφει μία σταδιακή αύξηση από το 2013 αποτελώντας μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις της eBay, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα, η μόδα αποτελεί μία από τις τρεις κορυφαίες κατηγορίες της eBay.

Πιστή στη δέσμευσή της να συνεχίσει να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους πωλητές και τους καταναλωτές της, η eBay αναζητά διαρκώς τρόπους, που θα βοηθήσουν τους πωλητές να ενδυναμώσουν τις πωλήσεις τους και να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους. Με πρόσβαση σε 190 αγορές του κόσμου και ένα συνολικό παγκόσμιο δίκτυο 182 εκατομμύρια αγοραστών, η πλατφόρμα συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους της, καθώς αυτοί είναι που την κάνουν να ξεχωρίζει και να προχωράει μπροστά. Διότι όταν οι άνθρωποι παραμένουν άνθρωποι, συμβαίνουν σπουδαία πράγματα!

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.