Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν αρνηθεί την κατηγορία του Γερεβάν ότι τουρκικό μαχητικό αεριωθούμενο F-16 κατέρριψε το αρμενικό αεροπλάνο σκοτώνοντας τον πιλότο του.

Ο βοηθός του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, Χικμάτ Χατζίγεφ, δήλωσε πως δύο αρμενικά μαχητικά Su-25 καταστράφηκαν σήμερα, καθώς συνετρίβησαν σ’ ένα βουνό, και κατηγόρησε το Γερεβάν ότι λέει ψέματα ότι ένα από τα αεροπλάνα του καταρρίφθηκαν.

“Τα δύο αεροπλάνα συνετρίβησαν αμφότερα σ’ ένα βουνό και εξερράγησαν και καταστράφηκαν. Αυτό δείχνει πως η αρμενική στρατιωτική ηγεσία δεν παρέχει ακριβή πληροφόρηση στους πολίτες της και το κοινό”, δήλωσε ο Χατζίγεφ. “Οι Αρμένιοι αξιωματούχοι θα πρέπει να ενημερώνουν το κοινό τους για την τύχη του δεύτερου μαχητικού αεροσκάφους και του πιλότου του αντί να φτιάχνουν ψέματα για να κατηγορήσουν άλλους”, πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, η Αρμενία, όχι μόνο ισχυρίστηκε χτες ότι ένα τουρκικό αεροσκάφος F-16, όντας περίπου 60 χιλιόμετρα μέσα στον εθνικό εναέριο χώρο της, κατέρριψε ένα από αυτά τα αεροσκάφη, αλλά σήμερα έκανε κι ένα βήμα παραπάνω.

Δημοσιοποίησε σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο, φωτογραφίες από τα συντρίμμια ενός πολεμικού αεροπλάνου SU-25, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι το εν λόγω καταρριφθέν.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε σήμερα πως ο πιλότος ήταν ο επισμηναγός Βαλέρι Ντανέλιν, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής να γίνεται λόγος για κάποιο δεύτερο αεροσκάφος.

Share This