Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη αφού εξήγησε λανθασμένα τα νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την έντονη κριτική που έχει δεχθεί η βρετανική κυβέρνηση και της αδυναμίας της να «δαμάσει» την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Συγγνώμη, δεν ήμουν κατανοητός, σήμερα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σε ανάρτηση του, στο Twitter. Ήταν η τρίτη φορά μέσα σε τρεις ώρες, που οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι δεν κατάφεραν να ξεκαθαρίσουν τους νέους κανόνες, που εφαρμόζονται από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, για την καταπολέμηση της πανδημίας στη βορειοανατολική Αγγλία.

Η Γκίλιαν Κίγκαν παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε τις απαντήσεις κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ενώ ο εκπρόσωπος Τζόνσον Τζέιμς Σλακ είπε σε δημοσιογράφους, ότι οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν αργότερα.

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν οι πολίτες στη βορειοανατολική Αγγλία μπορούσαν να έχουν άμεση επαφή με άλλους κατοίκους, πρότεινε ότι θα μπορούσαν, σε ομάδες όχι περισσότερων των έξι ατόμων.

«Στα βορειοανατολικά ή σε άλλες περιοχές όπου έχουν ληφθεί εξαιρετικά αυστηρά μέτρα, θα πρέπει να ακολουθήσετε την καθοδήγηση των τοπικών αρχών, αλλά μέχρι έξι άτομα σε ένα σπίτι ή σε χώρους φιλοξενίας, αλλά όπως καταλαβαίνετε όχι έξω» Είπε ο Τζόνσον.

Αργότερα έγραψε στο Twitter: «Συγνώμη, δεν ήμουν κατανοητός, σήμερα. Στη βορειοανατολική Αγγλία, οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι δεν μπορείτε να συναντήσετε άτομα από διαφορετικές πόλεις – είτε σε εξωτερικούς είτε σε εσωτερικούς χώρους – όπως σε παμπ, εστιατόρια και στο σπίτι σας. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την κοινωνική επαφή με άλλα νοικοκυριά στην πόλη διαμονής σας».

Πηγή Bloomberg

 

Share This