Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει να τακτοποιηθούν έως 30/9

1.Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να εξοφλήσουν είτε έως  30 Σεπτεμβρίου την πρώτη από τις 6 μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ είτε να εξοφλήσουν τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) έως τις 30 Οκτωβρίου χωρίς να υπάρξει κάποια επιβάρυνση. Επιπλέον επισημαίνεται πως οι υπόλοιπες 4 δόσεις θα καταβληθούν κανονικά την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα έως και στις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

2.Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δηλώσουν τις επιπλέον αδήλωτες επιφάνειες των ακινήτων τους στους δήμους τους ή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (https://tetragonika.govapp.gr/) προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών για τα έτη έως και το 2019 αλλά και τσουχτερά πρόστιμα. Επίσης θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί και ημιυπαίθριοι χώροι και αυθαίρετοι χώροι. Υπενθυμίζεται ότι για τις επιπλέον επιφάνειες που θα δηλώσουν θα χρεωθούν με δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους μόνο για τη χρονική περίοδο από την 1η-1-2020 και μετά.

3.Οι πληττόμενοι δανειολήπτες από την κρίση του κορωνοϊού μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως αύριο για την ένταξη τους στο πρόγραμμα “Γέφυρα”. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν “πράσινοι” και “κόκκινοι” δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και μέσω αυτού του προγράμματος το Δημόσιο επιδοτεί έως και με 90% τη δόση δανείου με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

4.Όσοι φορολογούμενοι δεν εξόφλησαν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος τους στις 31 Αυγούστου του 2020 τότε θα πρέπει να τον καταβάλουν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Αύριο, στις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εξοφληθεί η τρίτη δόση του φόρου και η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2021. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση του φόρου έχει πληρωθεί στις 31 Ιουλίου του 2020 και η δεύτερη στις 31 Αυγούστου του 2020.

Share This