Οι μέτοχοι της κατασκευαστικής Arabtec Holding με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ψήφισαν υπέρ τη διάλυσης της εταιρείας που βαρύνεται από δυσθεώρητα χρέη, σε μια κίνηση που αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και πάρα πολλούς προμηθευτές και υπεργολάβους της ευρύτερης περιοχής.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν πριν από μια δεκαετία και πλέον, την περίοδο δηλαδή που ανθούσε η οικοδόμηση του Ντουμπάι και του Κόλπου αντιμετωπίζουν τώρα πολλές δυσκολίες καθώς οι κυβερνήσεις σταματούν τις δαπάνες.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας, μετά από εξέταση μιας σειράς στρατηγικών επιλογών, οι μέτοχοι της Arabtec Holding ψήφισαν υπέρ της διάλυσης του Ομίλου λόγω της δεινής οικονομικής του κατάστασης.

Ο αντίκτυπος στις θέσεις εργασίας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας καθώς η εταιρεία απασχολεί περί τους 40.000 υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι η Arabtec με έδρα το Αμπού Ντάμπι, η οποία υποστηρίζεται από το κρατικό ταμείο πλούτου Mubadala, είχε συγκαλέσει συνέλευση των μετόχων , καθώς είχε ανακοινώσει ζημιές α’ εξαμήνου ύψους 216 εκατ. δολαρίων. Επικαλέστηκε στενή ρευστότητα και περιορισμένα νέα πρότζεκτ, ενώ επισήμανε ότι αναζητούσε σύμβουλο για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.

Ιδρύθηκε το 1975 και έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην κατασκευή μερικών από τα πιο γνωστά κτίσματα όπως το Μπουρτζ Χαλίφα που είναι το ψηλότερο κτήριο στο Ντουμπάι. Το 2014 η αποτίμησή της έφτανε τα 8,17 δισ. δολ. ή 30 δισ. ντιράμ Σήμερα έχει υποχωρήσει στα 795 εκατ. ντιράμ, ενώ η μετοχή της έχει χάσει 60% μόνο φέτος.

Πηγή Bloomberg

 

Share This