Το Brexit «έδιωξε» από τη Βρετανία 7.500 εργαζόμενους και 1,6 τρισ δολάρια

01.10.20 | 20:00

Οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεταφέρει περίπου 7.500 υπαλλήλους και περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 1,6 τρισ. δολαρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το Brexit – ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Aυτό αποκαλύπτει η EY . Περίπου 400 μετεγκαταστάσεις ανακοινώθηκαν μόνο τον περασμένο μήνα, επισήμανε σε έκθεση της την Πέμπτη η εταιρεία συμβούλων, η οποία παρακολουθεί 222 από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες με σημαντικές δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τη στιγμή που η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της από το μπλοκ το 2016, 2.850 θέσεις εργασίας του χρηματοοικονομικού κλάδου έχουν μεταφερθεί στην ΕΕ, με τις περισσότερες από αυτές σε Δουβλίνο, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη.

«Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της μεταβατικής περιόδου, βλέπουμε ορισμένες εταιρείες να προχωρούν στην τελευταία φάση του σχεδιασμού του brexit, συμπεριλαμβανομένων των μετεγκαταστάσεων», δήλωσε ο Ομάρ Αλί επικεφαλής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου στην EY. «Αυτό συμβαίνει παρά την πανδημία και τους συνακόλουθους περιορισμούς στις μετακινήσεις των ανθρώπων». Πολλές εταιρείες βρίσκονται ακόμα σε στάση αναμονής και σύντομα θα μπορούσε να ακολουθήσει μια σειρά από περαιτέρω κινήσεις, σύμφωνα με τον Αλί,

Η JPMorgan Chase & Co. μετέφερε τόσο περιουσιακά στοιχεία όσο και προσωπικό τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η Goldman Sachs Group Inc. έχει προγραμματίσει τη μεταφορά 100 επιπλέον εργαζομένων στην Ευρώπη.

Η έκθεση επισήμανε επίσης ότι έως και 24 εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχουν δηλώσει ότι θα μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη φύση της πρόσβασης που θα έχει το City του Λονδίνου στο μπλοκ.

To Λονδίνο πάντως εξακολουθεί να έχει τη μερίδα του λέοντος των περιουσιακών στοιχείων των αμερικανικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

 


Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την Γενοκτονία των Ποντίων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΟΗΕ για την πρόληψη της γενοκτονίας (9.12.2022)

Μήνυμα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την Γενοκτονία των Ποντίων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΟΗΕ για την πρόληψη της γενοκτονίας (9.12.2022)

Το 2015 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θεσμοθέτησε την «Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Τιμής των Θυμάτων Εγκλημάτων Γενοκτονίας και Πρόληψης του Εγκλήματος αυτού». Η σημασία της ημέρας αυτής παραμένει ισχυρή. Και, δυστυχώς, επίκαιρη. Ειδικά για την Ελληνική Πολιτεία, η ανάγκη...

Κ. Πιερρακάκης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας του δημοσίου

Κ. Πιερρακάκης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας του δημοσίου

Έμφαση στην κυβερνοασφάλεια του δημοσίου έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, τονίζοντας ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία έρχεται να καλύψει ένα πολύ συγκεκριμένο κενό σε αυτό το...

Νέα σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού

Νέα σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού

Επιβραδύνθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο εφέτος ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού, ο οποίος αυξήθηκε 8,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Ωστόσο, συνεχίστηκαν οι ανατιμήσεις σε όλη τη γκάμα των αγαθών και υπηρεσιών (π.χ. ενέργεια, πλην ηλεκτρισμού, και είδη...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This