Η Τουρκία σκοπεύει να αναπτύξει ένα δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων στη Μαύρη Θάλασσα στις αρχές του επόμενου έτους μετά την ανακοίνωσή της για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην περιοχή.

Ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ με συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δήλωσε ότι το πλοίο, με το όνομα «Kanuni», θα συμπληρώσει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο που διεξάγουν τα άλλα πλοία.

Τον Αύγουστο, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ανακάλυψη 320 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και είπε ότι η παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2023. Το πλοίο που πραγματοποίησε τις έρευνες για αυτήν την ανακάλυψη, το «Fatih», συνεχίζει να εξερευνά την περιοχή στην επαρχία Σαγγάριου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Τουρκία αγόρασε τρία πλοία γεώτρησης τα τελευταία χρόνια διευρύνοντας τις έρευνές της στη Μαύρη Θάλασσα και τα αμφισβητούμενα νερά της ανατολικής Μεσογείου. Το «Kanuni», το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος στο λιμάνι της Μερσίνης στη Μεσόγειο για συντήρηση, κατασκευάστηκε το 2012 στη Νότια Κορέα και προηγουμένως το διαχειρίζονταν η Petrobras.

Πηγή Bloomberg

 

Share This