Η Cineworld Group Plc, θα αναστείλει τις δραστηριότητές της σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς τα έσοδα «κατρακύλησαν», με τα blockbusters να μετακινούνται το ένα μετά το άλλο για τον χειμώνα του 2021, λόγω κορωνοϊού.

Τα μέτρα θα επηρεάσουν περίπου 45.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφου στον κόσμο θα κλείσει προσωρινά και τις 536 αίθουσές της στις ΗΠΑ και 127 βρετανικούς κινηματογράφους την ερχόμενη Πέμπτη, λόγω των μειωμένων εσόδων από τη σημαντική έλλειψη διανομής ταινιών.

Η εταιρεία «δεν μπορεί να περιγράψει πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μούκι Γκρέντιγκερ, στην ανακοίνωση.  Στόχος της Cineworld είναι να ανοίξει ξανά «όταν οι βασικές αγορές θα έχουν συγκεκριμένη καθοδήγηση σχετικά με την κατάσταση επαναλειτουργίας τους και, με τη σειρά τους, τα στούντιο να είναι σε θέση να επαναφέρουν ένα σημαντικό αριθμό κυκλοφοριών στη μεγάλη οθόνη»

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα, αφού η Metro-Goldwyn-Mayer καθυστέρησε την Παρασκευή την κυκλοφορία της νέας ταινίας, James Bond, για δεύτερη φορά, την μόνη ταινία που θα απέφερε σημαντικά έσοδα πριν την εκπνοή του 2020.

Η σημερινή ανακοίνωση της Cineworld, βάζει «φρένο» στην επαναλειτουργία της εταιρίας μετά το τέλος του πρώτου κύματος της πανδημίας.  Περίπου 561 από τις 778 κινηματογραφικές αίθουσες είχαν ανοίξει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, επανέλαβε τη δήλωσή της από τον περασμένο μήνα, ότι όλες οι επιλογές χρηματοδότησης εξετάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης περίπου 250 εκατομμυρίων σε νέα κεφάλαια.

Η εταιρεία, από την έναρξη της πανδημίας είδε τις μετοχές της να μειώνονται περισσότερο από 80% από τις αρχές του 2020.

Πηγή Bloomberg

 

Share This