Μια ομάδα γονέων σε ένα από τα πιο ευυπόληπτα ιδιωτικά σχολεία της Νέας Υόρκης -όπου τα δίδακτρα κοστίζουν 54.180 δολάρια ετησίως- είναι δυσαρεστημένη για την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το σχολείο Ντάλτον -του οποίου απόφοιτοι είναι μεταξύ άλλων η ηθοποιός Κλερ Ντέινς και ο δημοσιογράφος Άντερσον Κούπερ- ήρθε σε σύγκρουση με πολλά από τα ιδιωτικά σχολεία της μεγαλούπολης, όταν ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει με ψηφιακά μαθήματα τουλάχιστον έως τα μέσα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Μετά από εβδομάδες όπου οι μαθητές στα ιδιωτικά και τα δημόσια σχολεία παρακολουθούν τα μαθήματα διά ζώσης, ορισμένοι γονείς απαιτούν από τη διοίκηση του Ντάλτον τα παιδιά τους να εγκαταλείψουν τον υπολογιστή τους και να επιστρέψουν στις τάξεις.

«Εν ολίγοις, είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι και ελπίζουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις διαδικασίες αποφάσεων του σχολείου για το εικονικό μοντέλο που έχει υιοθετήσει», έγραψε η ομάδα περίπου 12 γονέων σε επιστολή προς τον επικεφαλής του σχολείου την περασμένη εβδομάδα. «Πείτε μας ποια είναι τα κριτήρια για να ανοίξετε ξανά. Ο Covid-19 δεν θα φύγει και το να περιμένεις να συμβεί αυτό είναι λάθος».

Πολλά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα διστάζουν να επιστρέψουν στη διά ζώσης εκπαίδευση. Ωστόσο, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενέχει επίσης κινδύνους ελλιπούς μάθησης των παιδιών, τόσο ακαδημαϊκής όσο και κοινωνικής. Και η καταβολή υψηλών διδάκτρων για αυτό που είναι ουσιαστικά διδασκαλία από το σπίτι, αυξάνει την απογοήτευση των γονέων – καθώς και την αποφασιστικότητά τους.

Μια διαμαρτυρία οποία υπογράφηκε από περισσότερους από 70 γονείς με παιδιά στο δημοτικό, με την οποία ζητούν την επιστροφή των μαθημάτων σε κανονικούς ρυθμούς. «Το σχολείο Zoom δεν είναι το Ντάλτον», όπως αναφέρουν.

Ο Τζιμ Μπεστ, επικεφαλής του σχολείου, από την μεριά του δήλωσε στους γονείς ότι θέλει να συνεργαστεί μαζί τους για την προοπτική της επαναλειτουργίας του Ντάλτον, με δυναμικό 1.300 μαθητές και 250 εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με έναν από τους γονείς.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι γονείς, με τον καιρό πλέον να κρυώνει και την προοπτική να υπάρξει νέα αύξηση των κρουσμάτων τον χειμώνα, η επανεκκίνηση των μαθημάτων στις τάξεις πιθανόν να μην συμβεί ποτέ.

Πηγή Bloomberg

 

Share This