Οικονομική αιμορραγία με άρωμα Χόλιγουντ για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές

07.10.20 | 09:45

H Allianz, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, αντιμετωπίζει ένα τσουνάμι αιτημάτων για αποζημιώσεις μετά τις ακυρώσεις – λόγω lockdown – ταινιών του Χόλλιγουντ και σήριαλ της αμερικανικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το αρμόδιο τμήμα της Allianz, που όπως ισχυρίζεται είναι “ο μεγαλύτερος ασφαλιστής του Χόλιγουντ”, έχει πληρώσει ήδη περίπου 488 εκατομμύρια ευρώ φέτος σε αποζημιώσεις λόγω κορωνοϊού – ένα σημαντικό κομμάτι αυτών κατευθύνθηκε στη βιομηχανία του θεάματος.

Ο κορωνοϊός διέκοψε ή σταμάτησε τα γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων στις Η.Π.Α. και άλλες χώρες επιτρέποντας στις εταιρείες παραγωγής να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

«Η επανεκκίνηση των κινηματογραφικών παραγωγών πάει αργά», δήλωσε ο Τόμας Σεπ, επικεφαλής αξιωματικών της Allianz Global Corporate & Speciality. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα αμερικανικά στούντιο, είπε.

Η ψυχαγωγία έχει πληγεί από την πανδημία, η οποία προκάλεσε την αναβολή ή και την ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Οι περιορισμοί στις δημόσιες συγκεντρώσεις έχουν κλείσει τα θέατρα και τους κινηματογράφους, με την Cineworld Group Plc να ανακοινώνει αυτήν την εβδομάδα ότι θα αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της σε όλες τις ΗΠΑ. και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Oι τηλεοπτικές εταιρείες προσπαθούν να γεμίσουν τον χρόνο του προγράμματός τους, αλλά η παραγωγή νέων προγραμμάτων ξαναρχίζει με αργούς ρυθμούς.

Αυτή η ζημιά για τις εταιρείες ψυχαγωγίας μετακυλίεται και μετατρέπεται σε βροχή αιτημάτων για ασφαλιστικές αποζημιώσεις λόγω απώλειας εισοδήματος.

Μόνο η Allianz είδε τα κέρδη της να υποχωρούν κατά 1,2 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο από απαιτήσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ως αντίδραση, πλέον κάποιες ασφαλιστικές έχουν καταργήσει τα συμβόλαια που προστατεύουν από τις απώλειες εισοδήματος από μελλοντικές πανδημίες.

Ο Σεπ είπε ότι δήλωσε ότι τα νέα συμβόλαια παραγωγής ταινιών που πωλούνται από την Allianz δεν θα καλύψουν απώλειες που σχετίζονται με το Covid-19, “έτσι ώστε να μην αναλαμβάνουμε νέο κίνδυνο εκεί.”

Πηγή Bloomberg

 


Σχετικά Άρθρα

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας

Σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά της Τουρκίας

«Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολό τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ»,...

Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Klarna: H«Νοσταλγία» ως βασικό θέμα αγορών για το 2022

Την πρώτη της ετήσια έκθεση, υπό την ονομασία «The Checkout», η οποία παρουσιάζει μια ανασκόπηση των καταναλωτικών τάσεων το τελευταίο έτος παρουσίασε η Κlarna Το καλάθι αγορών των καταναλωτών παγκοσμίως το 2022, απεικονίζει την «Νοσταλγία» ως κυρίαρχο θέμα της...

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

ΕΕ: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει νέους κανόνες για την αναγνώριση της ιδιότητας του γονέα μεταξύ των κρατών μελών

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόταση κανονισμού με στόχο την εναρμόνιση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης των κανόνων ιδιωτικού διεθνούς δικαίου σχετικά με την ιδιότητα του γονέα. Η πρόταση επικεντρώνεται στο υπέρτερο συμφέρον και στα δικαιώματα του παιδιού. Θα παρέχει...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This