Την πρώτη της μεγάλη οικονομική «χασούρα» κατέγραψε η βρετανική αεροπορική EasyJet γεγονός που οφείλεται στην πανδημία. Μέχρι το περασμένο μήνα, σημειώθηκαν απώλειες ύψους άνω των 900 εκ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με εκπροσώπους της EasyJet, η εταιρεία διαθέτει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια λίρες σε μετρητά, ώστε να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις.

Ο βρετανικός κολοσσός, έχει επισημάνει στην κυβέρνηση ότι ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, προκειμένου να εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της.

«Η αεροπορία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη απειλή στην ιστορία της και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει επειγόντως να εντείνει ένα πακέτο μέτρων, κατά παραγγελία, ώστε να διασφαλίσει την οικονομική ανάκαμψη των αεροπορικών εταιρειών», δήλωσε η EasyJet.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την βρετανική κυβέρνηση με σκοπό την έγκριση επιπλέον δανείων ή εναλλακτικών χρηματοδοτήσεων.

«Σωστή διαχείριση»

«Η εταιρεία αναμένει μια αδύναμη χειμερινή σεζόν, αλλά διαχειρίζεται αρκετά καλά την κατάσταση», δήλωσε ο Ντάνιελ Ρόσκα, αναλυτής της Sanford C Bernstein.

Η EasyJet ανέφερε πως θα εξακολουθήσει να εκτελεί μόλις το 25% της προγραμματισμένης δυναμικότητάς της μέχρι το τέλος του 2020, υστερώντας σε σχέση με τη Ryanair που στοχεύει στο 40% της δυναμικότητάς μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Πηγή Bloomberg

 

Share This