Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους του δήμου Αθηναίων από την Περιφέρεια Αττικής

“Με εντατικούς ρυθμούς εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο της Αττικής και ενισχύσουμε την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, όπως έχουμε δεσμευθεί”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου της ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα σε κεντρικές οδούς του δήμου Αθηναίων.

Το έργο εκτελείται από την περιφέρεια με συνολικό προϋπολογισμό 4.940.000 ευρώ. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του ασφαλτοτάπητα στις οδούς: Βασ. Όλγας, Αρδηττού, Υμηττού, Ασκληπιού, Νίκης, Βουλής, Αριστείδου, Σοφοκλέους, Αμερικής, Ευριπίδου, Σόλωνος, Ακαδημίας και σε μέρος της οδού Πατησίων (από Πανεπιστημίου έως Πιπίνου και από Κύθνου έως Αγ. Λαύρας).

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στην οδό Ζωοδ. Πηγής και από τα μέσα Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν στην Χαρ. Τρικούπη.

Το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά λόγω αναγκαίων εργασιών κατασκευής υπόγειων δικτύων τηλεπικοινωνιών για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου στο κέντρο της Αθήνας, που εμπλέκονται με τα οδικά τμήματα της εν λόγω εργολαβίας και πρέπει να προηγούνται και να ολοκληρώνονται πριν τις ασφαλτικές εργασίες, κατά την διάρκεια του έργου, γίνεται συντονισμένος προγραμματισμός, με σκοπό την ολοκληρωμένη ανακατασκευή των οδοστρωμάτων. Η ολοκλήρωση των εκτελούμενων εργασιών έχει προγραμματισθεί για το τέλος του 2020.

Πηγή: ΑΜΠΕ