Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα δίκτυο bad banks εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωναϊού, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Boersen-Zeitung.

Το δίκτυο θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας με το άμεσο άνοιγμα των επηρεαζόμενων ιδρυμάτων και των assets τους σε πολλαπλές επικράτειες, αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, επικαλούμενο μια παρουσίαση από τη Γενική Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών (Fisma), η οποία είναι υπεύθυνη για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

H παροχή πιστώσεων βρίσκεται υπό πίεση αυξάνοντας τις ανησυχίες, ενώ η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προειδοποιήσει ότι ένας νέος γύρος lockdown θα μπορούσε να αυξήσει κατά περισσότερο από 1 τρισ. δολάρια τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ταυτόχρονα τις πιθανότητες να απαιτηθούν διασώσεις στον τραπεζικό τομέα.

«Γνωρίζουμε τους κινδύνους αύξησης των NPLs ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική τους επόμενους μήνες.

Πηγή Bloomberg

 

Share This