Η ιταλική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 10% φέτος και θα ανακάμψει εν μέρει το επόμενο έτος με εκτιμώμενη ανάπτυξη  4,8%, ανακοίνωσε ο σύνδεσμος ιταλικών βιομηχανιών Confindustria σε έκθεση που δημοσίευσε σήμερα, Σάββατο.

Μετά την ανάκαμψη που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο, το momentum αναμένεται να εξασθενίσει εκ νέου τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, εκτιμά ο σύνδεσμος. «Η σταδιακή αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων, αν και μικρότερος από ό, τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί πηγή αβεβαιότητας και ανησυχίας για τις μελλοντικές προοπτικές».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε παλεύει για την επανεκκίνηση μιας οικονομίας σχεδόν κατεστραμμένης από τον κορωνοϊό και το αυστηρό lockdown. Πλέον καταρτίζονται σχέδια για το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η πανδημία επιδεινωθεί σημαντικά, αφού τα τελευταία νούμερα δείχνουν αύξηση των λοιμώξεων.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο των ιταλικών βιομηχανιών η οικονομία θα λάβει σημαντική ώθηση τον επόμενο χρόνο από τα μέτρα στήριξης που έχουν ήδη εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή Bloomberg

 

Share This