Η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit είναι ισχυρή και το μπλοκ θα συνεχίσει να εργάζεται τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες για μια δίκαιη συμφωνία για τη μελλοντική του σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ.

“Επιβεβαιώθηκε η ισχυρή ενότητα της ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου”, ανέφερε ο Μισέλ Μπαρνιέ σε ανάρτησή του στο Twitter αφού ενημέρωσε του υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. “Η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται για μια δίκαιη συμφωνία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες”.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι οι διαφορές στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ μπορούν να γεφυρωθούν ενόψει της συνόδου της ΕΕ που πραγματοποιείται αργότερα αυτή την εβδομάδα.

“Υπάρχει το πεδίο και οι προοπτικές για μια συμφωνία”, δήλωσε ο Ράαμπ στο βρετανικό Κοινοβούλιο, κληθείς να αξιολογήσει την πιθανότητα επίτευξης μια συμφωνίας έως τη σύνοδο της 15ης Οκτωβρίου.

“Ελπίζω ότι μπορούμε να κλείσουμε την ψαλίδα, αλλά τελικά θα απαιτηθεί η ίδια καλή θέληση, ο ίδιος πραγματισμός, η ίδια ευελιξία από την πλευρά της ΕΕ που έχουν επιδείξει το Ηνωμένο Βασίλειο και ο πρωθυπουργός (Μπόρις Τζόνσον)”, δήλωσε ο Ράαμπ ενώπιον των βουλευτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share This