ΗΠΑ: Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα ένα στοχευμένο οικονομικό πακέτο βοήθειας $500 δισ.

14.10.20

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ δήλωσε χθες, Τρίτη, πως το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για ένα στοχευμένο πακέτο βοήθειας, οικονομικού ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει προβλέψεις του ίδιου τύπου με αυτά που έχουν απορρίψει οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι στοχεύουν στην έγκριση οικονομικής βοήθειας κατά των συνεπειών εξάπλωσης της COVID-19 στο επίπεδο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τις διαπραγματεύσεις για ένα πιο ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών (3η Νοεμβρίου) να πλησιάζει, τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πιέσεις για την ανάληψη δράσης, ώστε να βοηθήσουν τους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 214.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, με καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία.

Το Κογκρέσο ενέκρινε οικονομική βοήθεια 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών εξάπλωσης του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας για τους ανέργους, την άνοιξη.

Οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι περισσότερη βοήθεια είναι απαραίτητη τώρα, αλλά εμφανίζονται να απέχουν ακόμη πολύ μεταξύ τους. Με τους ηγέτες των Δημοκρατικών που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Γερουσία να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά, μία δικομματική συμφωνία κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού δε φαίνεται πιθανή μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Τραγούδια του Φραντς Σούμπερτ με θέμα την ελληνική αρχαιότητα

Τραγούδια του Φραντς Σούμπερτ με θέμα την ελληνική αρχαιότητα

Ο διεθνώς διακεκριμένος βαρύτονος Άρης Αργύρης θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό ρεσιτάλ τραγουδιού που φέρει τον τίτλο Ο ελληνικός Σούμπερτ το...

Ανακαλύφθηκε μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες που έχουν βρεθεί ποτέ

Ανακαλύφθηκε μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες που έχουν βρεθεί ποτέ

Μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες, με μάζα πάνω από 30 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου, ανακάλυψε μια ομάδα αστρονόμων, αξιοποιώντας το φαινόμενο που ονομάζεται «βαρυτικός φακός». Η ομάδα, με επικεφαλής το βρετανικό Πανεπιστήμιο Ντέρχαμ, χρησιμοποίησε τον...

Δημιουργία ενός νέου Οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά

Δημιουργία ενός νέου Οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά

Η Επιτροπή χαιρετίζει τη σημερινή πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με μια ενισχυμένη εντολή για τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού της ΕΕ για τα Ναρκωτικά. Ο νέος οργανισμός βασίζεται στα επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This