Η Facebook θα μπλοκάρει τις διαφημίσεις που αποτρέπουν τους χρήστες από τον εμβολιασμό, επικαλούμενη την νέα πολιτική της με στόχο την αποτροπή πρόκλησης «ζημιάς» στην δημόσια υγεία.

Η Facebook ήδη απαγορεύει διαφημίσεις που εξαπατούν ή προωθούν την παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια. Η εταιρεία θα παρέχει επίσης εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με τα εμβόλια κατά της γρίπης στα feed των χρηστών.

Όπως ανέφερε η Facebook σε blog που δημοσίευσε σήμερα «Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας συνιστούν τον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης. Φέτος, εκτιμούν ότι αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ταυτόχρονης νόσησης από γρίπη και Covid-19».

Η εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθούν να επιτρέπονται διαφημίσεις που είτε υποστηρίζουν είτε όχι νόμους και κυβερνητικές πολιτικές σχετικά με τα εμβόλια – συμπεριλαμβανομένου και του εμβολίου Covid-19 -. Ωστόσο απαιτείται εξουσιοδότηση του διαφημιζόμενου για την προβολή αυτών των διαφημίσεων καθώς και μία σήμανση “πληρώνεται από”, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουν ποιος χρηματοδοτεί τα μηνύματα, πρόσθεσε η Facebook.

Το κοινωνικό δίκτυο είχε και παλαιότερα προσπαθήσει να περιορίσει τη διάδοση πληροφοριών κατά του εμβολιασμού. Σταμάτησε να εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης αναρτήσεις για εμβόλια και άρχισε να απορρίπτει διαφημίσεις με παραπλανητικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια το 2019.

Πηγή Bloomberg

 

Share This