Μία νέα μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου Yale και της Νέας Υόρκης έδειξε ότι οι γυναίκες ακολουθούν πιο πιστά τις οδηγίες σχετικά με τα πρόληψης κατά του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης μάσκας.

Η δημοσίευση που έγινε στο «Behavioral Science & Policy», αφορούσε συνήθειες σχετικές με τον κορονοϊό σε 800 άτομα σε μία χρονική περίοδο δύο ημερών.

Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άντρες στο να ακολουθούν τις οδηγίες τήρησης κοινωνικών αποστάσεων, παραμονής στο σπίτι, πλύσιμου των χεριών και αποφεύγοντας τις πολλές επαφές με φίλους και συγγενείς.

Μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων, παρατηρήθηκε στη χρήση μάσκας, όπου πάλι οι γυναίκες κέρδισαν την πρωτιά. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές πέρασαν χρόνο παρατηρώντας τους ανθρώπους στους δρόμους της Νέας Υόρκης, και των γύρω μεγάλων προαστίων όπως το New Jersey για να μετρήσουν πόσοι φορούν μάσκες (και τις φορούν σωστά).

Από τους περαστικούς που παρατηρήθηκαν, 127 γυναίκες και 173 άνδρες, το 55% των γυναικών φορούσαν σωστά μάσκες και μόλις το 38% των ανδρών, παρατηρήθηκε να κάνουν το ίδιο.

Όταν οι ερευνητές έλεγξαν τα δεδομένα κινητού τηλεφώνου, για να αναλύσουν τις κινήσεις των Αμερικανών και αν υπήρχαν τυχόν μετακινήσεις σε μη απαραίτητα μέρη όπως το γυμναστήριο ή το spa, διαπιστώθηκε ότι οι κομητείες με υψηλότερα ποσοστά ανδρών είχαν χαμηλότερα ποσοστά κοινωνικής απόστασης.

Ακόμη και όταν υπολογίζονταν περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να εργαστούν από το σπίτι ή δεν είχαν συστάσεις για παραμονή στο σπίτι, οι άνδρες εξακολουθούσαν να είναι χειρότεροι από τις γυναίκες στις κοινωνικές παραβιάσεις.

Share This