Οικονομική συμφωνία ανάμεσα στο Enterprise Greece και το National Investment Commission (NIC) του Ιράκ, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, υπέγραψαν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομικη Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, με την πρόεδρο του NIC Suha Al-Najjar.

Ο κος Φραγκογιάννης συνόδεψε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια στη Βαγδάτη, στην πρώτη επίσκεψη ελληνικής αποστολής στη χώρα μετά από 20 χρόνια. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της χώρας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ.

Το μνημόνιο που υπεγράφη ανάμεσα στο Enterprise Greece και το National Investment Commission του ΙΡΑΚ περιλαμβάνει συμφωνίες για την ενδυνάμωση των σχέσεων στον τομέα των επενδύσεων, στην προώθηση επενδυτικών σχεδίων, στη διεύρυνση της δικτύωσης, στη συνεργασία για την προώθηση επενδυτικών ευκαιριών των δύο χωρών, ενώ αναφέρεται και στη δημιουργία πλαισίου διευκόλυνσης ανάμεσα στις δύο χώρες για μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, που αφορά την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα των επενδύσεων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Share This