Οι συνομιλίες για μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit έχουν τελειώσει, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται εκτός αν η Ένωση αλλάξει θεμελιωδώς τη στάση της.

«Οι εμπορικές συνομιλίες τελείωσαν: η ΕΕ έθεσε ουσιαστικά τέρμα σε αυτές λέγοντας ότι δεν θέλει να αλλάξει τη διαπραγματευτική θέση της», δήλωσε εκπρόσωπος του Τζόνσον.

«Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται οι εμπορικές συνομιλίες αν η ΕΕ δεν αλλάξει τη θέση της. Η ΕΕ ουσιαστικά έθεσε τέρμα στις εμπορικές συνομιλίες χθες. Μόνο αν η ΕΕ αλλάξει θεμελιωδώς τη θέση της, θα αξίζει να συζητάμε».

Νωρίτερα η ΕΕ ανακοίνωσε πως οι διαπραγματευτές της θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για περαιτέρω συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα όπως είχε προγραμματιστεί.

Ωστόσο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε: «Υπάρχει μόνο λόγος για τον (διαπραγματευτή της ΕΕ) Μισέλ Μπαρνιέ να έλθει στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα αν είναι έτοιμος να συζητήσει όλα τα θέματα στη βάση νομικών κειμένων με έναν επισπεύδοντα τρόπο, χωρίς να απαιτείται από το Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει όλες τις κινήσεις.

»Η, αν είναι πρόθυμος να συζητήσει πρακτικά θέματα σε τομείς όπως τα ταξίδια και οι μεταφορές».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως θα συνεχιστεί μια ξεχωριστή διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των μεταβατικών συνοριακών κανόνων για τη Βόρεια Ιρλανδία.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

Share This