Κίνα: Ανάπτυξη 4,9% στο γ΄ τρίμηνο

19.10.20

Με ποσοστό 4,9% αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας στο γ΄ τρίμηνο έναντι του προηγουμένου έτους, επιστρέφοντας κατά κάποιον τρόπο στην προ κορονοϊού τροχιά, μισό χρόνο αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Το 4,9% ήταν χαμηλότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές αλλά φέρνει την πορεία της Κίνας πιο κοντά στη γραμμή με τις προβλέψεις που έγιναν στις αρχές του έτους και έκαναν λόγο για ανάπτυξη το 2020 ύψους 5,5%-6%.

Η ανάπτυξη στο γ΄ τρίμηνο έρχεται να “χτίσει” πάνω στην ανάπτυξη του 3,2% του β΄ τριμήνου, που ακολουθεί την ιστορική συρρίκνωση 6,8% στους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί 1,9% το 2020, και θα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία παγκοσμίως η οποία θα παρουσιάσει ανάπτυξη κατά το τρέχον έτος.

Αντιθέτως, η αμερικανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4,3% ενώ η ευρωζώνη κατά 8,3%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η στατιστική υπηρεσία της Κίνας αναφέρει ότι η ανεργία μειώθηκε στο 5,4% τον Σεπτέμβριο, χαμηλότερα από το 5,6% του Αυγούστου και από το 6% περίπου, που αποτελεί στόχο του Πεκίνου.

 

Σχετικά Άρθρα

Τραγούδια του Φραντς Σούμπερτ με θέμα την ελληνική αρχαιότητα

Τραγούδια του Φραντς Σούμπερτ με θέμα την ελληνική αρχαιότητα

Ο διεθνώς διακεκριμένος βαρύτονος Άρης Αργύρης θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό ρεσιτάλ τραγουδιού που φέρει τον τίτλο Ο ελληνικός Σούμπερτ το...

Ανακαλύφθηκε μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες που έχουν βρεθεί ποτέ

Ανακαλύφθηκε μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες που έχουν βρεθεί ποτέ

Μια από τις μεγαλύτερες μαύρες τρύπες, με μάζα πάνω από 30 δισεκατομμύρια φορές τη μάζα του Ήλιου, ανακάλυψε μια ομάδα αστρονόμων, αξιοποιώντας το φαινόμενο που ονομάζεται «βαρυτικός φακός». Η ομάδα, με επικεφαλής το βρετανικό Πανεπιστήμιο Ντέρχαμ, χρησιμοποίησε τον...

Δημιουργία ενός νέου Οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά

Δημιουργία ενός νέου Οργανισμού της ΕΕ για τα ναρκωτικά

Η Επιτροπή χαιρετίζει τη σημερινή πολιτική συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με μια ενισχυμένη εντολή για τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού της ΕΕ για τα Ναρκωτικά. Ο νέος οργανισμός βασίζεται στα επιτεύγματα του Ευρωπαϊκού...

Join in the conversation

Leave a Comment

0 Σχόλια

Share This